КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Новітні інновації до експозиції Центру енергоефективності університету

Залучення новітніх інновацій до експозиції Центру енергоефективності (ЦЕ), запрошення спеціалістів відомих фірм, постійно перебуває в полі зору працівників.

На запрошення керівника ЦЕ Анатолія Козленка, 29.01.20 його відвідали представники німецької компанії GridParity AG в рамках проходження конференції «Енергоефективність та відновлювальна енергетика в Україні - енергоефективність в будівлях з фокусом на сонячну енергію», що була організована німецько-українською торгово-промисловою палатою.

Компанія GridParity AG є виробником сонячних панелей, унікальність яких полягає в особливості їх виготовлення. Панелі мають скляну основу, яка дозволяє пропускати світло та поглинати сонячну енергію з будь-якої сторони панелі. Така технологія дозволяє виробляти більше електричної енергії на м2 площі  колектора у порівняні з класичним виконанням сонячних панелей.

Представники компанії  високо оцінили потенціал ЦЕ як важливої бази для навчання і розповсюдження енергоефективних та енергозберігаючих технологій. Були обговорені варіанти можливої співпраці з нашим університетом. Очікуємо наступних контактів та плідної роботи.

Детальна інформація щодо продукції компанії на сайті: www.gridparty.ag

28.02.2020