КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Підсумки IX Міжнародної науково-практичної конференції

29 жовтня 2020 року в рамках святкування 90-річчя Київського національного університету технологій та дизайну відбулась ІХ Міжнародна науково-практична конференція «Енергоефективний університет». Організаторами конференції є Міністерство освіти і науки України та Київський національний університет технологій та дизайну.

В умовах пандемії коронавірусної  інфекції даний захід є єдиною можливістю дистанційно обмінятись інформацією та досвідом з питань розроблення та реалізації інноваційних проєктів з енергозбереження для представників вищих навчальних закладів, вітчизняних та міжнародних організацій і фондів, провідних фахівців, науковців, представників місцевої влади та громадських об’єднань.

Конференцію вітальним словом відкрив директор Інституту інженерії та інформаційних технологій професор Ігор Васильович Панасюк.

На конференції були присутні представники  Міністерства розвитку громад та територій України, Міністерства енергетики України, Українського союзу промисловців і підприємців, Всеукраїнської екологічної ліги, Хмельницького національного університету, Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, а також директори підприємств «Аматі-Сервіс», «Дойчелектросервіс», «І.Б.С», «Екотерм груп».

Ігор Васильович зазначив, що в роботі конференції беруть участь науковці та представники бізнес кіл з Данії, Іраку, Ірландії, Німеччини, Польщі, Словенії, Туреччини, Туркменістану.

З вітальним словом до учасників та гостей конференції звернувся ректор Київського національного університету технологій та дизайну доктор економічних наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук України  Іван Михайлович Грищенко.

З 90-річчям Київського національного університету технологій та дизайну учасників та гостей конференції привітали:

Дмитро Ігорович Петрунін - генеральний директор Директорату енергоефективності Міністерства розвитку громад та територій України

 

Анатолій Кирилович Кінах - президент Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП)

Олег Миколайович Синюк - проректор з наукової роботи Хмельницького національного університету

 

В on-line режимі учасники і гості конференції заслухали та обговорили наступні доповіді.

  

 

Під час конференції відбулось підписання Меморандуму про співпрацю між Київським національним університетом технологій та дизайну і міжнародною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH (Німеччина).

В рамках ІХ Міжнародної науково-практичної конференції «Енергоефективний Університет» відбувся студентський конкурс плакату «Збережи ENERGY-2020». На конкурс було представлено 130 робіт студентів 3-5 курсів кафедри «Рисунка та живопису» факультету «Дизайну» КНУТД. Роботи  виконані під керівництвом викладачів: проф. Гули Є.П., доц. Бистрякової В.Н., доц. Кугай Т.А., доц. Мазніченко О.В., ст. викл. Осадчої А.М.  Художній керівник конкурсу - доц. Мазніченко О.В.

Студентські роботи отримали схвальні відгуки від всіх учасників конференції. Визначено переможців конкурсу.

У цілому ІХ Міжнародна науково-практична конференція «Енергоефективний університет» пройшла на високому науковому, організаційному та практичному рівнях, була достатньо інформативною та корисною, що неодноразово відзначалось у виступах учасників та гостей конференції.

Роботи учасників конференції опубліковані у фаховому виданні категорії «Б» «Вісник Київського національного університету технологій та дизайну» № 4 (148), 2020 (ISSN 1813-6796).

Сподіваємось, що змістовні доповіді, жваві наукові дискусії надовго запам’ятаються учасникам конференції і стануть у нагоді при розробленні нових проектів.

 

Організаційний комітет щиро вдячний всім, хто взяв участь у конференції та сприяв її успішній і змістовній роботі.

Чекаємо на зустріч 28 жовтня 2021 року!

 

02.11.2020