КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет відвідав Київський національний університет технологій та дизайну

3-ого грудня 2020 року очільник Міністерства освіти і науки України Сергій Шкарлет відвідав університет і зустрівся з колективом, який відзначає 90 років з дня заснування. В зустрічі взяв участь голова Наглядової ради університету, президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень.

Під час візиту міністр вручив Вітання колективу з нагоди 90-річчя Київського національного університету технологій та дизайну.

Сергій Шкарлет ознайомився з діяльністю університету, ходом навчального процесу в умовах пандемії і досягненнями викладачів, науковців та студентів. Візит розпочався з ознайомлення з новим арт-об’єктом створеним дизайнерами в честь Ювілею університету - «Натхнення в красі і дизайні». Об’ємна конструкція поєднує елементи природного, духовного і матеріального начал, як виразників ідеалів довершеності й краси світу. Автори разом із студентами таким способом відобразили енергію творчості і краси в силі дизайну. Арт-об’єкт асоціативно пов'язаний з сучасними технологіями в індустрії моди, духом молодості, творчої свободи і еволюції мистецтва.


Міністру показали територію університету, навчальні корпуси, спортивні та інші об’єкти університету. Окрема увага була приділена освітнім центрам та науковим лабораторіям. Зокрема міністр відвідав Навчально-виробничий центр «Експрес-атель’є», який надає можливість студентам познайомитись з усіма особливостями технологічних процесів виготовлення одягу.
Як студенти використовують 2D та 3D технології для створення нових моделей взуття, шкіргалантерейних та інших виробів було показано в навчально-наукових лабораторіях проектування взуття та галантерейних виробів; конструкторсько-технологічної підготовки; швейних технологій в індустрії моди Softorg; антропометричних досліджень; проектування та розробки взуття в Delcam Crispin; Shoe Design Studio та ін.

Творчий підхід до організації освітнього процесу було продемонстровано на прикладі сучасного комп’ютерного класу, який за рахунок креативного дизайну поєднує минуле, сьогодення і майбутнє та водночас дозволяє студентам використовувати сучасні технічні та програмні засоби навчання.

Також очільнику міністерства показали роботу лабораторій факультету хімічних та біофармацевтичних технологій: молекулярної фармакології, хемогеноміки та біогеронтології; переробки відходів легкої та хімічної промисловості; перспективних полімерних матеріалів; перспективних біоматеріалів і технологій та ін. Така сучасна лабораторна база дає можливість забезпечити високу якість підготовки фахівців в університеті.

Гості побували в актових та конференц залах університету, в яких проходять міжнародні конференції та захисти дисертаційних робіт. Вони обладнані сучасним аудіо та відеообладнанням, LED екранами. Увагу привернула зала Вченої ради університету, яка оформлена в палацовому стилі з елементами класицизму. Пілястри з канелюрами, капітелі коринфського ордера, дзеркала, ліпні декоративні елементи, такі як арабески, палацово-художній, елітний паркет, спеціальні люстри роблять особливим це приміщення.


Підводячи підсумки візиту Сергій Шкарлет відзначив, що Київський національний університет технологій та дизайну забезпечує підготовку фахівців на рівні світових стандартів і першим в Україні розпочав експорт українських освітніх послуг. Свідченням визнання якості вищої освіти України, є створення Київського інституту в Китаї та надання Китайським Міністерством освіти Київському національному університету технологій та дизайну ліцензії на здійснення освітньої діяльності на території Китаю на 20 років. Нині в Київському інституті навчаються за програмою академічної мобільності на першому і другому курсі майже 500 студентів бакалаврів і магістрів за освітніми програмами дизайну, фармації та хімічних технологій.

04.12.2020