КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Вітання до 90-річчя КНУТД від кафедри дизайну інтер’єру і меблів!

Науково-педагогічний колектив та студенти кафедри дизайну інтер’єру і меблів факультету дизайну щиро вітають свою альма-матер з 90-річчям! Для нас – велика честь бути частиною важливого процесу формування дизайнерського ринку України та підготовки молодих талановитих науковців і дизайнерів середовища.

З нагоди 90-річчя КНУТД та за підтримки Університету науковці кафедри у 2020 році випустили 2 одноосібні монографії (д.арх., проф. Абизов В.А., д.мист., проф. Михайлова Р.Д.) та 5 розділів у колективних міжнародних монографіях з мистецтвознавства та дизайну. Загалом за 2020 рік кафедра опублікувала 50 статей (у фахових наукових міжнародних та українських виданнях, в тому числі 2 статті, у виданнях, що індексуються у Scopus).

Студенти та викладачі кафедри активно залучені у підготовці конкурсних робіт з дизайну інтер’єру та предметного дизайну. Про високий рівень підготовки студентів кафедри свідчить їх незмінний успіх у щорічному Міжнародному конкурсі з інтер’єрного дизайну «Get Me To The Top» під егідою представництва Асоціації британського та міжнародного дизайну SBID (The Society of British and International Design). Суттєвим успіхом 2020 року, присвяченим рідному Університету, стало здобуття студентками кафедри двох головних премій конкурсу:

  • Гран-прі – А. Лапіна,  
  • 1 місце у номінації «Private Spaсe» – К. Смайлова.

 

Конкурсна робота А. Лапіної

 

Конкурсна робота К. Смайлової

 

Робота, підготована студенткою кафедри Закутенко В. та ст.викл. Шмельовою О.Є., була представлена на конкурсі стартапів КНУТД в рамках І Всеукраїнської конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Інноватика в освіті, науці та бізнесі: виклики та можливості».

В результаті цей проєкт здобув перемогу в міжнародному онлайн-конкурсі творчих робіт «Prime Art», що відбувся в рамках реалізації Міжнародного наукового проєкту «Євроінтеграція в освіті, науці і культури» (Польща). Ця перемога сприяла гідному входженню нашого Університету в когорту європейських шкіл дизайну середовища та зміцненню статусу КНУТД як флагману європейського дизайну.

 

Щиро вітаємо наш Університет з 90-річчям та продовжуємо плідно працювати на спільну мету підготовки освічених кваліфікованих представників дизайнерської спільноти!

27.12.2020