КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Відбувся 1-й Німецько-Український енергетичний день


На запрошення організаторів, працівники ННЛ «Центр енергоефективності» прийняли участь в онлайн форумі - 1-й Німецько-Український енергетичний день, який став першим публічним заходом та центральною щорічною подією в межах Німецько-Українського енергетичного партнерства, що об’єднала урядовців, представників бізнесу та експертного середовища обох країн з метою обміну досвідом і розвитку й поглиблення економічної та політичної співпраці.

Захід проводився за спільної ініціативи Федерального міністерства економіки та енергетики Німеччини (BMWi), Міністерства енергетики України (Міненерго) та організовано Німецьким енергетичним агентством (dena) за участю Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) і Німецько-Української промислово-торговельної палати (AHK Ukraine).

Інтенсивна програма складалася з 4 тематичних панелей впродовж 2 днів.

Відкриття відбулося за участі Дениса Шмигаля, Прем'єр-міністра України, Петера Альтмайєра, Федерального міністра економіки та енергетики Німеччини та Анки Фельдгузен, Посла Федеративної Республіки Німеччина в Україні.


Прем’єр-міністр України у своєму виступі  наголосив, що започаткування нового енергетичного партнерства між Україною та Німеччиною в серпні 2020 року стало початком нового рівня діалогу та співпраці у галузі енергетики.

Найбільш цікавою та важливою для університету була  третя панель – «Енергоефективність» під час якої виступили Ігор Гарбарук, заступник Міністра освіти і науки України з темою - професійна кваліфікація у сфері енергоефективності та Костянтин Гура, т.в.о. Голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України з темою - реалізація проектів енергоефективності на національному рівні.


Під час дискусій,в рамках роботи цієї панелі, директор ЦУЕ – Анатолій Козленко підняв питання щодо необхідності створення програми «Енергоефективний університет» в рамках якої важливою частиною є проведення моніторингу споживання, визначення витрати енергії на одного студента, на 1 кв.м. площі навчального закладу та професійний відповідний аналіз цього дослідження,враховуючи, що більшість ЗВО не спроможні обігріти аудиторії де навчаються майбутні спеціалісти, а такі площі займають  більше 20 млн.кв.м.

Учасники форуму в своїх презентаціях приділили увагу майбутнім планам з спільної роботи по підвищенню енергоефективності та підготовки спеціалістів цієї галузі.

Детальна інформація на сайті: https://energyday.online

28.12.2020