КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КНУТД – 90! Пишаємося історією, творімо сьогодення, впевнено крокуємо в майбутнє!

Відбулася презентація унікального видання

Продовжується програма урочистих заходів, присвячених 90-літтю заснування Київського національного університету технологій та дизайну. 4 лютого ц.р. у рамках виставки KYIV FASHION 2021 відбулася презентація видання, присвяченого цій величній даті в житті закладу вищої освіти, який добре знаний в Україні та гідно представляє нашу державу за кордоном.

Святковий захід розпочався зі вступного слова ректора КНУТД, доктора економічних наук, професора, академіка НАПН України Івана Грищенка. Іван Михайлович акцентував увагу на тому, що це видання є принципово новим, порівняно з попередніми презентаційними книгами. Це стосується і самого задуму – показати в єдності та наступності історію, сьогодення, стратегію поступу університету, і композиційного рішення – представити всі структурні підрозділи, як потужний, надзвичайно продуктивний колектив однодумців, та напрями діяльності закладу вищої освіти, як інноваційного навчально-наукового комплексу. 

Із вітальним словом до присутніх звернувся Анатолій Баган, заступник директора Департаменту – начальник управління промисловості, підприємництва та регуляторної політики КМДА. Анатолій Олександрович привітав колектив зі знаменною датою в житті університету, зазначив, що співдружність та ефективна, взаємовигідна співпраця освіти і бізнесу не лише гарантують їм успіх і процвітання, а й подальший поступ нашої держави.

У заході брала участь Наталія Кондрашова, голова Печерської районної в місті Києві державної адміністрації. Наталія Михайлівна подякувала колективу за підготовку високоосвічених, компетентних, ініціативних фахівців, які надалі, завдяки набутим в університеті знанням, зможуть реалізуватися в такій важливій сфері як легка промисловість.

У своєму виступі директорка Видавничого центру «Світ успіху», який підготував видання до друку, Неоніла Струк звернула увагу на те, що результативність спільної діяльності забезпечила командна робота відповідальних від університету та працівників видавництва. Видавчиня наголосила, що це не перший спільний проект, отже успіх – у взаєморозумінні, прагненні всебічно репрезентувати університет.

Начальниця видавничого відділу навчально-наукових матеріалів КНУТД Анжеліна Пугач у своєму виступі зазначила, що в епоху цифровізації роль книги не применшується, адже вона своїм змістом, текстом і фотоматеріалами, навіть, оформленням відображає дух епохи. У цю книгу вкладено душу, вона гідно репрезентує Київський національний університет технологій та дизайну. 

На презентацію завітали й інші шановні гості – Оксана Замишляк, начальник відділу промисловості управління промисловості та інноваційної політики КМДА, Світлана Данильченко, головний спеціаліст відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Печерської РДА, члени Кластеру легкої промисловості міста Києва: Людмила Іванова (ТОВ «Дана-мода»), Олег Півовар (ТОВ НВП «Гідростиль»), Андрій Прохоровський (ТОВ «РА.ДА»). А також Олександр Бородиня, член Наглядової ради КНУТД, Президент Ліги виробників взуття, шкіргалантереї, хутрових виробів, Президент Асоціації «Українське об’єднання підприємств шкіряної галузі», Тетяна Ізовіт Президент-голова правління Української асоціації підприємств легкої промисловості «Укрлегпром».

Презентація відбулася у дружній невимушеній атмосфері. У заході також прийняли участь проректори університету (Оксана Моргулець, Анатолій Серпутько, Людмила Ганущак-Єфіменко, Володимир Стаценко), декани факультетів (Людмила Зубкова, Марина Колосніченко, Олександра Ольшанська, Ольга Баула), директори інститутів та керівники підрозділів  (Ігор Панасюк, Олег Шевченко, Володимир Павленко, Наталя Первая, Ольга Гараніна, Володимир Овчарик, Людмила Галавська, Олена Овчаренко), голови студентського самоврядування та профспілки Наталя Лесюта і Олександр Колесник та інші члени університетського колективу.

06.02.2021