КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

UKRAINIAN FASHION WEEK-2021: ПИТАННЯ FASHION-ОСВІТИ В УКРАЇНІ

 

06 лютого 2021 року в Мистецькому Арсеналі, в рамках Ukrainian Fashion Week, відбулось засідання круглого столу з питань fashion-освіти в Україні. Ініціатором засідання стала дизайнер Лілія Літковська.

 

Серед запрошених учасників були КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ (КНУТД), який представлено мистецько-дизайнерським осередком університету. В цікавій дискусії активну участь прийняла заступник декана факультету дизайну доктор мистецтвознавства, професор кафедри художнього моделювання костюма Наталія Чупріна, яка є експертом Міністерства освіти і науки України в галузі оцінювання діяльності закладів вищої освіти з напряму гуманітарних наук та мистецтва.

На круглому столі в Мистецькому Арсеналі в рамках Ukrainian Fashion Week взяли участь: арт-директор та викладач Академії стилю і дизайну АНДРЕ ТАН, випускниця кафедри дизайну КНУТД Ольга Бубликова; журналіст, редактор рубрики «Стиль» журналу «Esquire»  Марія Халізєва; засновниця Ukrainian Fashion Education Group та fashion-експертка Марина Лосєва; засновник недержавної Школи дизайну одягу Вікторія Усенко; Петро Мамчич, програмний директор Film Festival Kyiv-2020, куратор бієнале IMAGO, випускник кафедри художнього моделювання костюма КНУТД, інші представники fashion-освіти та fashion-індустрії в Україні.

 

В активному діалозі обговорювались питання модернізації державної освіти у сфері fashion-індустрії та трансформації знань, що надаються недержаними закладами освіти у даній сфері в бік розширення професійного кругозору випускників. В той же час актуальними визначені переваги та недоліки online та offline освіти у сфері дизайну та індустрії моди в Україні та сформульовані перспективи взаємодії освітньої та практичної сфер, а також зближення підготовки фахівців різних напрямів індустрії моди в контексті розвитку цієї галузі в Україні.

В рамках цьогорічного Ukrainian Fashion Week в Мистецькому Арсеналі, в якому багато років постійно беруть участь студенти та випускники КНУТД під професійним керівництвом Ірини Данилевської, засновниці та очильниці цього справжнього свята професійної Моди, партнера КНУТД, представлено роботи дизайнера, постійного учасника Ukrainian Fashion Week, викладача факультету дизайну КНУТД Івана Фролова.

Високий професіоналізм і креативність асистента кафедри ергономіки і дизайну Київського національного університету технологій та дизайну Івана Фролова підтверджений Національною щорічною премією Best Fashion Awards в галузі моди, започаткованою у 2010 році Ukrainian Fashion Week та журналом Zefir.

Відомий український дизайнер та засновник бренду FROLOV вкотре отримує цю професійну премію, здобувши перемогу в номінації «Прорив року» 2020 року.

Досягнення нашого талановитого випускника Івана Фролова відзначені премією Best Fashion Awards у 2014 р. в номінації «Відкриття року», у 2015-2019 рр. – в номінації «Найкраща fashion-постановка», що сприяє розвитку моди, побудові фешн-індустрії в країні та створенню позитивного іміджу КНУТД в Україні та за кордоном.

07.02.2021