КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Про результати державної атестації закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності Київського національного університету технологій та дизайну

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України № 372 від 25.03.2021р. «Про результати державної атестації закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності» Київський національний університет технологій та дизайну демонструє системну результативність серед закладів вищої освіти України увійшовши до кваліфікаційної групи Б за науковими напрямами: «Технічні науки», «Біологія та охорона здоров’я»  та групи В за науковими напрямами: «Гуманітарні науки та мистецтво», «Суспільні науки».

Державна атестація ЗВО проводилась, відповідно до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 р. № 652, за визначеними 7-ма науковими напрямами. Загалом оцінено ефективність наукової діяльності 135 українських університетів, що пройшли відповідну атестаційну процедуру.

Київський національний університет технологій та дизайну проходив атестацію за 4 напрямами і підтвердив наявний рівень наукової діяльності. Входження до групи Б передбачає для університетів: базове фінансування наукової діяльності; право бути внесеними до реєстру наукових установ, яким надається підтримка держави; тощо. Наступне проходження державної атестації передбачене через п’ять років.

Оцінювання здійснювалось відповідно спеціальної методики, що включає оцінку показників наукової діяльності, пов’язаних з фінансуванням досліджень і розробок, підготовкою кадрів, рівнем оприлюднення наукових результатів. Додатково до цього експерти оцінювали новизну та практичну цінність наукових результатів, інтегрованість у світовий освітньо-науковий простір, перспективи розвитку тощо. За результатами експертного оцінювання наукових досягнень та перспектив розвитку закладів вищої освіти, на основі атестаційної оцінки університети віднесено за кожним науковим напрямом до однієї з кваліфікаційних груп: А, Б, В.

Вітаємо колектив нашого університету адже це спільна перемога системно працюючої інтегрованої команди!

30.03.2021