КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ТИЖДЕНЬ ІНОЗЕМНИХ МОВ. ШЕКСПІРІВСЬКА ВЕСНА - 2021

19-23 квітня 2021 р.

Кафедра іноземних мов провела Тиждень іноземних мов  - Весна 2021, присвячений до дня народження видатного поета і драматурга В.Шекспіра та Всесвітньому Дню Книги. Студенти 1-4 курсів університету приймали участь у літературно-лінгвістичній вікторині (підготувала доц. Гудкова Н.М.), конкурсах на кращий авторський переклад поетичного твору (відп. викл. Писаренко Н.М.), декламації поетичних творів (відп. ст. викл. Ткаленко А.М., доц. Чернець М.О.), у тематичних заняттях та круглих столах.

Викладачі кафедри провели он-лайн екскурсії (відп. ст. викл. Краснюк С.О.): «Шекспірівський тиждень 2021 (старт разом із Беном Каджі з Cbeebies)»; «9 віртуальних екскурсій шекспірівськими місцями»; «Тур в Лондоні - театр «Глобус»»; «Глобус: Шекспірівський театр»; «Вільям Шекспір – бографія англійською мовою»; «Місце народження Шекспіра - інтернет-виставки» (Абсалямова Я.В., Бороліс І.І., Бурлака І.Я., Горлатова О.М., Денисенко В. М., Загорулько М.О., Кугай К.Б., Краснюк С.О., Назаренко О.В., Сиромля Н.М., Ткаленко А.М..Тугаєнко В.М.).

На екскурсіях студенти отримали пізнавальну інформацію про життя В. Шекспіра; театр Глобус, ознайомились з короткою історією його побудови; побачили будинок, де народився і виріс видатний драматург. 

Особливе місце серед заходів зайняла конкурсна програма. Викладачі кафедри іноземних мов організували конкурс художніх робіт (відп. доц. Корнєєва І.О., ст. викл. Роєнко Л.В., Горлатова О.М.), присвячений до дня народження В. Шекспіра, та ілюстрацій до творів німецькомовних авторів - 37 художніх робіт були представлені на конкурс. За результатами голосування (634 голоси) проведеного серед студентів та викладачів університету призові місця отримали такі студенти:

І місце – Мурко Валерія – Бдweb 2-19

ІІ місце - Яценко Катерина - БШМКск-20

ІІІ місце - Гулай Анастасія – БДі 3-20

Іноземні студенти 1 і 2 курсів на заняттях з доцентками кафедри іноземних мов Дворянчиковою С. Є. та Синявською О. Є. долучились до заходів “Тижня іноземних мов: квітень-2021”.

Здобувачі переглянули запропоновані викладачками відеоматеріали про іноземні мови в світі, про життя й творчість В. Шекспіра, дали відповідь на питання вікторини щодо доробку видатного англійського драматурга й поета та виступили із власними презентаціями про своїх улюблених письменників з різних країн.

Заходи секції німецької та французької мов прикрасили програму проведенням заходів, присвячених до Всесвітнього Дня Книги: вікторини про видатних німецьких, швейцарських, французьких поетів та письменників (ст. викладач Кетова Т.М., доц. Шкура Н.С.); тематичних занять «Життя молоді в Німеччині та в Україні», «Як вчити мову за допомогою віршів» (ст. викладач Кетова Т.М.), «Відомі німецькі поети та письменники» , (доц. Назаренко О.В.), он-лайн екскурсії про винахідника друкарства Йоганна Гутенберга (ст. викл. Кетова Т.М.). Студенти представили презентації, тематичні плакати, виступали з доповідями.

27.04.2021