КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Прес-реліз ІІ Міжнародної науково-практичної Інтернет-конференції «Імперативи економічного зростання в контексті реалізації Глобальних цілей сталого розвитку»

У Київському національному університеті технологій та дизайну 9 квітня 2020 року відбулась ІІ Міжнародна науково-практична Інтернет-конференція «Імперативи економічного зростання в контексті реалізації Глобальних цілей сталого розвитку», яку було приурочено до заходів з нагоди святкування Дня факультету економіки та бізнесу.

Проведення навесні Міжнародної Інтернет-конференції з  актуальної проблематики економічного розвитку країн, регіонів та світу в цілому стало доброю багаторічною традицією факультету економіки та бізнесу КНУТД, яка  щороку збирає  велику кількість науковців, викладачів та  практиків.

Організатором конференції виступив Київський національний університет технологій та дизайну за підтримки Британської Ради в рамках реалізації проекту «Creative Spark» Київським національним університетом технологій та дизайну спільно з Саутгемптонським університетом (Велика Британія) та за участю Білоруського торговельно-економічного університету споживчої кооперації  (Республіка Білорусь); Ташкентського державного транспортного університету (Республіка Узбекистан); Вищої лінгвістичної школи м. Ченстохов (Республіка Польща); Інституту технологій та бізнесу в Чеське Будейовіце (Чеська Республіка); Національної академії наук Азербайджану; Державного університету ім. Акакія Церетелі (м. Кутаісі, Республіка Грузія); ДВНЗ «Ужгородський національний університет», Луцького національного технічного університету, Національного університету «Львівська політехніка»; Хмельницького національного університету.

У роботі Конференції взяли участь понад 100 науковців, серед яких – представники вищих навчальних закладів, наукових та державних установ, бізнесу та громадських організацій як України, так і зарубіжних країн.

Використання сучасних інформаційних технологій надає надзвичайно широкі можливості для спілкування та обміну думками, особливо сьогодні, коли практично всі країни світу знаходяться в умовах карантинних  обмежень через пандемію Covid-19, проведення Інтернет-конференції – це унікальна можливість для фахівців з різних країн і  регіонів  консолідувати  інтелектуальний  ресурс  для  генерування  наукових знань та  реалізації   ідей  щодо подолання соціально-економічних наслідків пандемії та відновлення економічного зростання як необхідних передумов реалізації Глобальних цілей сталого розвитку до 2030 року, які було закріплено у підсумковому документі Саміту ООН  у вересні 2015 року.

Модератором конференції виступила декан факультету економіки та бізнесу КНУТД, доктор економічних наук, професор Олександра Володимирівна Ольшанська, яка привітала учасників та гостей конференції з початком роботи та підкреслила, що наукові результати, представлені в матеріалах учасників, можуть бути використані міністерствами та відомствами, центральними органами виконавчої влади, регіонального управління та місцевого самоврядування щодо запровадження заходів з подолання наслідків пандемії, а також розроблення стратегії  інклюзивного економічного зростання, підготовки наукових і практичних рекомендацій.

З вітальним словом до організаторів, учасників та гостей конференції під час онлайн-включення від імені керівництва Університету звернулась Людмила Михайлівна Ганущак-Єфименко, проректор з наукової та інноваційної роботи, доктор економічних наук, професор. Привітавши всіх з початком роботи, Людмила Михайлівна  наголосила на актуальності та важливості заходу в  контексті необхідності запровадження заходів з подолання соціальних, економічних та фінансових наслідків пандемії, пошуку ефективних механізмів відновлення економічного зростання як необхідних передумов реалізації Глобальних цілей сталого розвитку, а також побажала учасникам конференції нових творчих звершень та довгих років процвітання.

З початком роботи конференції усіх учасників привітала Єфименко Тетяна Іванівна, президент ДННУ «Академія фінансового управління», академік НАН України, доктор економічних наук, професор. У своєму виступі Тетяна Іванівна наголосила на особливій актуальності платформ конференції, які відображають широкий спектр проблем реалізації Глобальних цілей сталого розвитку в світі та в Україні зокрема, а також зупинилась на найважливіших аспектах досягнення основних показників, найбільш актуальних для економіки України.

Щирі вітання учасникам та гостям конференції висловив у своєму онлайн-зверненні  проректор з міжнародного співробітництва Ташкентського державного транспортного університету (Республіка Узбекистан),  д.е.н., професор Баходир Тураєв, побажавши всім присутнім продуктивної співпраці, творчої наснаги та наукових здобутків. Також від імені колективу Ташкентського університету учасників конференції привітав проректор з науки та інновацій Шаумаров Саїд Санатович, доктор технічних наук.

Передала свої вітання з початком роботи конференції ректорка  Білоруського торговельно-економічного університету споживчої кооперації, д.е.н., проф. Лєбєдєва Світлана Миколаївна, яка  підкреслила роль та значення даного заходу як для наукової спільноти, так і для фахівців-практиків.

Лист-привітання

Привітав з початком роботи конференції організаторів, учасників та гостей конференції Даріуш Павліш (Dariusz Pawliszczy), почесний доктор, доктор наук інженерно-економічних, професор університету Словаччини, войт гміни Громадка, який наголосив на актуальності та важливості проблематики платформ конференції та побажав усім міцного здоров’я, творчих успіхів та наукових здобутків.

На своєчасності та актуальності тематики платформ конференції у своєму вітанні учасникам та гостям конференції наголосив Сержанов Віталій Вікторович, декан економічного факультету ДВНЗ «Ужгородський національний університет», доктор економічних наук, доцент.

Зі щирими вітаннями до учасників та гостей конференції звернулась Лютак Олена Миколаївна, керівник Навчально-наукового центру «Volyn Business Hub», доктор економічних наук, професор кафедри міжнародних економічних відносин Луцького національного технічного університету.

Під час роботи ІІ Міжнародної науково-практичної Інтернет-конференції «Імперативи економічного зростання в контексті реалізації Глобальних цілей сталого розвитку» було заслухано доповіді багатьох науковців, викладачів та практиків, які викликали жваву дискусію та зацікавленість учасників заходу.

Відео-записи доповідей учасників конференції на пленарному засіданні можна подивитись на YouTube-каналі факультету економіки та бізнесу КНУТД.

За результатами роботи конференції буде видано збірник тез доповідей та заплановано підготовку колективної монографії.

У цілому ІІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Імперативи економічного зростання в контексті реалізації Глобальних цілей сталого розвитку» пройшла на високому науково-практичному та організаційному рівні, була достатньо інформативною та корисною, що неодноразово відзначалось у виступах учасників та гостей конференції.

Бажаємо всім міцного здоров’я та висловлюємо щиру вдячність організаторам, учасникам та гостям конференції та сподіваємось на нові наукові дискусії!

29.04.2021