КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Київський національний університет технологій та дизайну провів інформаційно-освітній захід присвячений Дню науки в Україні і важливій події українського державотворення – 30-річчю ухвалення Декларації про державний суверенітет України!

Ураховуючи історичне значення проголошення 24 серпня 1991 року незалежності України, в Київському національному університеті технологій та дизайну на  відзначення 30-ї річниці незалежності України було проведена зустріч Народних депутатів України 1-го скликання (1990-1994 рр.) – членів Комісії у справах молоді. Комісія у справах молоді була  створена в травні 1990 р. і стала головним органом, що забезпечував формування правової бази молодіжної політики незалежної України. Це Анатолій ТОЛСТОУХОВ, Володимир МАКЕЄНКО, Віктор ПАУЛЬ та  Іван ГРИЩЕНКО. Вони також разом з іншими народними депутатами ухвалили Декларацію про державний суверенітет України.

Також в зустрічі взяли участь : Валерій БОРЗОВ – дворазовий олімпійський чемпіон, перший Міністр України молоді та спорту України (1991-1996), Валерій ЦИБУХ - Надзвичайний і Повноважний посол, державний діяч, колишній Міністр у справах молоді Радянського Союзу, працівники міністерства у справах молоді та спорту України : Валерій Плохій, Володимир БАЧИГІН, Олексій ФІРСТЕНКО, керівники молодіжних структур з регіонів - Євген АНОПРІЄНКО, Олександр БОНДАРЕНКО та ін.

15 травня 1990 року Верховна Рада України розпочала свою роботу і ввійшла в історію України як перше демократично обране скликання, а її депутатів зараховують до когорти «батьків-засновників» Незалежної України.

Сьогодні – як сказав у вступному слові ректор університету академік НАПН України Іван ГРИЩЕНКО – 15 травня в Україні відзначається професійне свято – День науки. І в цей день молоді студенти-науковці Київського національного університету технологій та дизайну отримають Подяки за свій внесок в розвиток науки в присутності тих людей, які створили умови на законодавчому і виконавчому рівні і забезпечили практичну реалізацію державної молодіжної політики в Україні, які були причетні до проведення роботи по створенню відповідних органів в законодавчих і виконавчих органах влади та місцевого самоврядування.

У своїх виступах А. Толстоухов, В. Борзов, В. Макеєнко та інші розповіли про прийняття Декларації «Про загальні засади державної молодіжної політики в Україні», яка протягом 20 років була основою молодіжної політики,  яка  спрямовувалась на сприяння повноцінного розвитку молодих громадян України, гарантій їх розвитку, та життєвого самовизначення, інтелектуального, морального,  фізичного  розвитку, реалізації їх творчого потенціалу як у власних інтересах, такі в інтересах України.

На фото (зліва направо): у першому ряду - В. Плохій, В. Цибух, І. Грищенко, А. Толстоухов, В. Борзов, В. Пауль; у другому ряду – Є. Анопрієнко, В. Макеєнко, О. Бондаренко, В. Бачигін, О. Фірстенко.

Вітальне слово ректора Київського національного університету технологій та дизайну, Народного депутата України 1-го скликання, академіка Івана ГРИЩЕНКО.


Виступ Народного депутата України 1-го скликання Анатолія ТОЛСТОУХОВА

Виступ Міністра України молоді та спорту України (1991-1996 рр.) Валерія БОРЗОВА

Виступ Народного депутата України 1, 3, 4, 5, 6, 7 скликань Володимира МАКЕЄНКО



Зустріч в залі вченої ради КНУТД.

Нагородження Подякою за вагомий внесок у розвиток університетської науки та з нагоди Дня науки студентки факультету економіки та бізнесу та голови студентського парламенту КНУТД Наталії ЛЕСЮТИ

Нагородження Подякою за вагомий внесок у розвиток університетської науки та з нагоди Дня науки аспіранта факультету економіки та бізнесу  Владислава ПРИМУ

Нагородження Подякою за вагомий внесок у розвиток університетської науки та з нагоди Дня науки студентці факультету індустрії моди  Вікторії ЗІРКЕВИЧ

Нагородження Подякою за вагомий внесок у розвиток університетської науки та з нагоди Дня науки аспірантки факультету хімічних та біофармацевтичних технологій  Ірини ПАЩЕНКО

Нагородження Подякою за вагомий внесок у розвиток університетської науки та з нагоди Дня науки аспірантки факультету дизайну Олени ГЕРАСИМЕНКО

Студентський науковий актив КНУТД.

 

Гості також мали нагоду познайомитися з Університетом та відвідати виставку творчих робіт та моделей  присвячену Дню вишиванки, виставку реконструкції історичного національного костюму та музей взуття, сучасні науково-навчальні лабораторії біотехнології, комп’ютерної інженерії, індустрії моди тощо.

Виставка творчих робіт та моделей, виконаних студентами та викладачами факультету дизайну КНУТД, присвячених Дню вишиванки.

Науково-творча лабораторія кафедри художнього моделювання костюму, виставка реконструкції історичного національного костюму  періоду 17-18 ст. «Українське бароко: вчора, сьогодні, завжди».

Навчально-наукова лабораторія перспективних біоматеріалів та технологій факультету хімічних та біофармацевтичних технологій  КНУТД.

Студентська дизайн-студія взуття «Shoe Desing Studio», колекція мініатюр історичного взуття.

Навчальна лабораторія комп’ютерної інженерії Інституту інженерії та інформаційних технологій КНУТД.

У паркові зоні КНУТД

На зустрічі були присутні проректори, декани, директори інститутів, завідувачі кафедр, викладачі, науковці, студенти університету.

Зустріч пройшла у теплій і зворушливій обстановці, студенти та викладачі університету дякували учасникам за їх неоціненний вклад у консолідацію суспільства у справі розбудови України як гідної і незалежної європейської держави!  

17.05.2021