КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Відкриття Альянсу українських та китайських університетів

24-25 червня 2021 року в форматі відеоконференції відбулося 4-е засідання Підкомісії з питань співробітництва в галузі освіти зі співробітництва між Урядом України та КНР. На виконання домовленостей, досягнутих у ході четвертого засідання Комісії зі співробітництва між Урядом України та Урядом КНР (23 грудня 2020 року), відбулася церемонія відкриття Альянсу українських та китайських університетів, що об’єднує 49 українських та 92 китайських закладів вищої освіти, створений з метою покращення якості освіти та посилення інтернаціоналізації освітнього простору.

Альянс українських та китайських університетів створено з метою розширення співробітництва та активного обміну сучасними методами викладання, реагування на виклики сьогодення в умовах пандемії та створення умов для надання сучасної якісної дистанційної освіти із застосуванням цифрових технологій.

Пріоритетними напрямами співпраці визначено: розвиток академічної мобільності науково-педагогічних працівників, створення викладацьких та дослідницьких команд; відкриття спільних лабораторій та освітніх центрів; розвиток академічної мобільності; впровадження сучасних технологій онлайн-навчання тощо.

Ректор Київського національного університету технологій та дизайну Іван ГРИЩЕНКО у своєму виступі поділився досвідом співпраці університету з китайськими закладами освіти.  Розповів про створення і успішну роботу першого кооперативного китайсько-зарубіжного закладу вищої освіти України з Китаєм – Київський інститут в Технологічному університеті Цілу в Китаї, який створений спільно Київським національним університетом технологій та дизайну та Технологічним університетом Цілу (провінція Шаньдун) у 2019 році.

Кооперація та поєднанням кращих наукових потенціалів для спільної підготовки фахівців – майбутнє  інтернаціональної освіти та важливий вектор сталого розвитку та культурного надбання. І воно уже сьогодні реалізується  в Київському національному університеті технологій та дизайну. Це об'єднує і зміцнює науково-педагогічне співтовариство двох країн – України та Китаю на основі цінностей солідарності, співдружності, кооперації і співтворчості.

27.06.2021