КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Успішна участь університету у проєкті «Менеджмент Інтернаціоналізації. Україна»

Успішно пройшла презентація Програми інтернаціоналізації Київського національного університету технологій та дизайну на Міжнародному Форумі «Інтернаціоналізація українських закладів вищої освіти 2021: німецько-український досвід», який проходив у змішаному форматі на початку вересня у Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка в рамках проєкту «Менеджмент інтернаціоналізації. Україна». До участі у першому етапі проєкту, який триває з 1 березня 2020 р. по 30 вересня 2021 р., було відібрано 18 проєктів, що запропоновані співробітниками Міжнародних офісів та менеджерами вищої ланки, відповідальними за координацію міжнародної діяльності. Київський національний університет технологій та дизайну представляла директорка Офісу міжнародного співробітництва та Євроінтеграції Інституту інтернаціоналізації вищої освіти та науки д.т.н., проф. Олена Кизимчук з проєктом «Академічна мобільність – виклик сьогодення».

Упродовж першого дня Форуму учасники мали нагоду опанувати навички щодо пошуку можливостей для міжнародних наукових і академічних обмінів, вивчення базових засад щодо мотивації й саморозвитку на шляху до інтернаціоналізації освітнього процесу в Україні. Другий день було присвячено ретельному аналізові досвіду чинних німецько-українських ініціатив у галузі вищої освіти й міжнародного партнерства. До роботи Форуму долучилися пан Олексій Шкуратов,  заступник міністра з питань європейської інтеграції, Міністерство освіти і науки України, та Пані Габріеле Германі, керівник відділу співпраці з країнами Східного партнерства, Федеральне міністерство освіти та досліджень Німеччини.

 

 «Менеджмент інтернаціоналізації. Україна» - це проєкт, який проводиться міжнародним офісом університету Лейбніца в Ганновері, Німеччина, в рамках програми «Підтримка інтернаціоналізації українських закладів вищої освіти», що фінансується Німецькою службою академічних обмінів (DAAD). Це програма безперервної освіти для адміністраторів українських ЗВО в галузі освіти та академічного менеджменту (2019–2023). Програма покликана надати представникам українських університетів глибокі знання про різні аспекти інтернаціоналізації та менеджмент відповідних процесів, а також сприяти інтернаціоналізації їхніх університетів та розширенню міжнародного співробітництва у сфері освіти та науки. Учасники дізналися про концепції та стратегії інтернаціоналізації вищої освіти у різних країнах; порівняли німецьку та українську системи, а також університетські структури. Програма дала уявлення про усі аспекти академічної мобільності та науково-дослідницької співпраці, а також як розробити та реалізувати відповідну стратегію інтернаціоналізації.

Заключним етапом участі у програмі є представлення університету на Міжнародній конференції та виставці «Community Exchange», яку організовує Європейська Асоціація Інтернаціоналізації Освіти (EAIE) у період з 28 вересня по 1 жовтня 2021 р.

20.09.2021