КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Укладання угод про співпрацю з провідними Прибалтійськими університетами

18-24 вересня 2021 року відбулась низка онлайн зустрічей та перемовин між Київським національним університетом технологій та дизайну та провідними університетами Латвії та Естонії.

Київський національний університету технологій та дизайну представляли: ректор університету, академік Іван Грищенко; проректор з освітньої діяльності Оксана Моргулець; заступниця директора інституту інтернаціоналізації вищої освіти і наук, інституційний координатор Еразмус+ університету Олена Чернявська.

21 вересня 2021 року відбулася українсько-латвійська онлайн зустріч між представниками Київського університету технологій та дизайну та Університетом бізнесу, мистецтв і технологій  «RISEBA» (м. Рига, Латвія).

 

  

 

 

З латвійської сторони у зустрічі взяли участь Тетяна Васильєва, ректор Університету «RISEBA»; Неллія Тітова, віце-ректор з розвитку; Лайма Гулбе, менеджер проєктів Еразмус+ та подвійної освіти; Анна Стразда, голова дослідницького підрозділу; Галина Зілгалве, голова підрозділу зовнішніх відносин; Эфе Дуян, голова наукового підрозділу факультету архітектури та дизайну; Валерія Козлова, координатор іноземних студентів.

24 вересня 2021 року відбулась українсько-естонська міжнародна зустріч з представниками Естонського університету прикладних наук з підприємництва Майнор (м. Таллінн, Естонія).

 

 

 

Естонський університет прикладних наук з підприємництва Майнор представляли: ректор, професор Майт Рунгі; керівник наукових досліджень Марина Ярвіс; керівник інтернаціоналізації університету Марі Таамлан; професор, дослідник Ольга Прокопенко.

 

 

 

Під час міжнародних зустрічей ректорів та представників університетів було обговорено такі основні теми:

  • взаємне привітання ректорів та представлення університетів;
  • обговорення можливості співпраці в напрямку ERASMUS KA107;
  • обговорення інших взаємних інтересів і проєктів;
  • запрошення до участі у конференціях та інших заходах університетів.

Протягом тижня також були проведені ділові перемовини на рівні факультетів. В обговоренні можливих  спільних проєктів міжнародної співпраці у сфері академічної мобільності та науково-дослідної діяльності взяли участь від КНУТД: декан факультету економіки та бізнесу, професор Олександра Ольшанська, завідувач кафедри маркетингу та комунікаційного дизайну, доцент Юлія Костинець та інституційний координатор Еразмус+ Олена Чернявська та зі сторони Естонського університету прикладних наук з підприємництва Майнор: керівник наукових досліджень, PhD Марина Ярвіс і професор, дослідник, СЕО науково-технічної організації Teadmus Ольга Прокопенко.

 

 

 

До музеїв  Університету бізнесу, мистецтв і технологій «RISEBA» та Естонського університету прикладних наук з підприємництва Майнор координатором Еразмус+ від КНУТД Оленою Чернявською, яка виступила модератором зустрічей і перебувала безпосередньо у закладах-партнерах за кордоном, було передано пам'ятні сувеніри та подарункове видання присвячене 90-річній історії становлення та розвитку Київського національного університету технологій та дизайну.

 

 

 

Результатом перемовин стало підписання Угоди про науково-освітню співпрацю між Київським національним університетом технологій та дизайну та Університетом бізнесу, мистецтв і технологій «RISEBA» (м. Рига, Латвія) і Естонським університет прикладних наук з підприємництва Майнор (м. Таллінн,  Естонія), а також налагодження контактів щодо розвитку Еразмус-проєктів та міжнародної академічної співпраці.

28.09.2021