КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

СТУДЕНТИ У ЗАХВАТІ ВІД КРАСИ КЛОВСЬКОГО ПАЛАЦУ

28 вересня 2021 року кафедрою приватного та публічного права Інституту права та сучасних технологій Київського національного університету технологій та дизайну було організовано екскурсію до Верховного Суду – найвищого судового органу у системі судів України. Супроводжувала студентів Коваленко Інна Анатоліївна – доцент кафедри приватного та публічного права, к.ю.н., доцент, заступник директора ІПСТ КНУТД з освітньої роботи.

 

Під час екскурсії молодь оглянула унікальну пам'ятку архітектури – Кловський палац, який є представницьким корпусом Верховного Суду. Варто звернути увагу на те, що кожен елемент приміщення є неповторним за своїм стилем, оздобленням та має певне символічне значення. Відвідувачі оглянули барокові інтер'єри палацу, ознайомилися з його історією, слухали розповідь про діяльність Великої Палати Верховного Суду та касаційних судів у його складі.

Студенти мали можливість побувати у залі судових засідань, де слухають справи судді Великої Палати Верховного Суду. Незабутнє враження на відвідувачів справив зал Пленуму оздоблений на тематику становлення державності України. Це, зокрема, розписи із зображенням Ярослава Мудрого з Руською правдою, гетьмана Пилипа Орлика з першою конституцією України, першого президента України Михайла Грушевського з четвертим універсалом.

  

В Музеї Верховного Суду відвідувачі дізналися про шляхи розвитку судоустрою і судочинства в Україні, побачили мантії суддів різних періодів часу.

  

30.09.2021