КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

СТУДЕНТКА КНУТД СТАЛА ЛАУРЕАТОМ ЧЕТВЕРТОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПРЕМІЇ КІНОКРИТИКІВ «КІНОКОЛО»

На першому курсі кафедри сценічного мистецтва є неймовірне досягнення – роль, яку створила студентка Марія Федорченко у фільмі режисера Катерини Горностай «Стоп-Земля» визнана кращою в рецензії провідного кінокритика Олександра Гусєва. Для Марії це була дебютна акторська робота, в якій вона зіграла головну роль та отримала номінацію "Найкраща актриса". Сама кінострічка здобула головну нагороду – за найкращий повнометражний ігровий фільм. Фільм почав переможну ходу ще з Берлінського фестивалю і вже заявлений програмах 35 кінофестивалів. Нагородження відбулося на "Київському тижні критики" в кінотеатрі "Жовтень".

До комітету «Кінокола» входять кінокритики та кінознавці, чиї рецензії та критичні матеріали виходять в друкованій пресі, онлайн-медіа, на радіо або телебаченні; журналісти, які видають аналітичні матеріали про українське кіно в ЗМІ. Наразі комітет премії нараховує 45 членів та членкинь.

Організатори премії «Кіноколо»: Спілка кінокритиків України, Асоціація «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – Дивись українське!» та Arthouse Traffic за підтримки ДержКіно України

Організатор фестивалю: Arthouse Traffic за підтримки ДержКіно України

Генеральний партнер: MEGOGO

Це тільки початок, чекаємо ще перемог!

28.10.2021