КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КНУТД У 20-ЦІ НАЙКРАЩИХ УНІВЕРСИТЕТІВ УКРАЇНИ ВІДПОВІДНО ДО МІЖНАРОДНОГО РЕЙТИНГУ WEBOMETRICS!

Київський національний університет технологій та дизайну увійшов до ТОП-20 найкращих університетів України відповідно до Міжнародного рейтингу Webometrics!

Ще одна гарна новина, як підтвердження правильно обраного стратегічного напряму розвитку Київського національного університету технологій та дизайну на шляху до всеосяжної інтернаціоналізації та сталого розвитку,  наразі опублікована на  офіційному сайті міжнародного рейтингу «Webometrics Ranking of World Universities. (Webometrics Ranking of World Universities — це ініціатива Cybermetrics Lab, дослідницької групи Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), найбільшого державного дослідницького органу в Іспанії).

Наш університет посів почесне 14 місце з-поміж 313 вишів України, а ще рік тому КНУТД був на 29 сходинці цього авторитетного рейтингу.  Треба зазначити, що за індикатором впливу сайту – КНУТД на 10 місці з-поміж ЗВО України. 3585 місце з-понад  31 тисячі університетів світу також варте шанування!

UKRAINE - 2022, TOP-100 WEBOMETRICS RANKING

 

Такому динамічному позиційному зростанню в міжнародному інтернет-рейтингу передувала кропітка робота всіх науково-педагогічних співробітників університету, яка спрямована на покращення контенту офіційного сайту університету - одного з пріоритетних завдань, адже у сучасному світі більшість інформації люди отримують саме через Інтернет мережу.

Останніми роками в університеті регулярно проводиться аналіз актуальності та якості інформації, розміщеної на сайті, його структури, статистики відвідувань, позицій в міжнародних рейтингах, здійснюється порівняння з сайтами інших ЗВО. На основі отриманих висновків розроблено та реалізуються низка заходів з інформаційного та технічного оновлення сайту.

Так, у минулому 2021 році, було переглянуто та оновлено розділи навчальних підрозділів, інформацію про освітні програми для вступників, суттєво розширено розділ ЄКТС, за рахунок публікації освітніх програм та силабусів дисциплін українською та англійською мовами.

Здійснюється регулярна та оперативна публікація інформації про наукові, освітні, мистецькі та культурно-розважальні заходи, що проводить університет. Ця інформація також розміщується в соціальних мережах Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn та на YouTube каналі університету, що суттєво сприяє популяризації офіційного сайту.

Інформацію на сайті органічно доповнює репозитарій науково-технічної бібліотеки КНУТД, сайти наукових журналів та конференцій, сторінки освітніх підрозділів в соціальних мережах.

Також регулярно проводяться заходи з забезпечення належного технічного функціонування сайту. Зокрема нещодавно сайт було перенесено на новий сервер, що надало більше системних ресурсів для розміщення контенту та дозволило підвищити швидкість завантаження сторінок.

Всі ці заходи забезпечують функціонування сайту як єдиного ресурсу в якому зосереджена інформація про діяльність як окремих викладачів, співробітників та студентів, так і університету в цілому.

 

ТОЖ ВІТАЄМО УСІХ З ЧЕРГОВИМ ДОСЯГНЕННЯМ НА МІЖНАРОДНОМУ РИНКУ ОСВІТНІХ ПОСЛУГ!

 

08.02.2022