КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ МИТНИКА НА КАФЕДРІ ПІДПРИЄМНИЦТВА ТА БІЗНЕСУ

З нагоди Міжнародного дня митника на кафедрі підприємництва та бізнесу провели  відкриту лекцію для студентів кафедри  на  платформі «Zoom»  на тему: «Цінність митного представника для бізнесу».

Запрошеним гостьовим лектором була практикуючий митний брокер Оксана Анатоліївна Рогатюк.

Оксана Анатоліївна розповіла студентам  про ключові завдання та професійні риси митного брокера, як постачальника послуг, що є важливими для  сучасного бізнесу, пов’язаного з міжнародним постачанням. Наголосила на тому, що основна мета  діяльності митного брокера —  це бути ефективним посередником між компанією та митницею в процесі митного оформлення. Адже, як для представників бізнесу, так і для державного органу, митний брокер повинен володіти знаннями митного законодавства та митних процедур, уміти зберегти баланс між захистом інтересів та ефективною взаємодією з представниками митниці.

До уваги студентів було представлено цікавий презентаційний матеріал, щодо роботи брокера з документами та даними, які надаються для митного оформлення товарів, адже вони  мають значний  вплив на управління ризиками та ефективність ланцюгів постачання бізнесу в узаємодії з іншими учасниками ланцюга постачання.

Щиро дякуємо Оксані Анатоліївні за приділений час та цікаву лекцію та вітаємо ще раз зі святом, бажаємо наснаги у службі!

10.02.2022