КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВІТАЄМО З ПЕРЕМОГОЮ СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ КОМП’ЮТЕРНИХ НАУК ФАКУЛЬТЕТУ МКТ

Здобувачі освіти нашого університету увійшли до складу переможців Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science-2022».

Міжнародний конкурс студентських наукових робіт «Black Sea Science» щорічно проводиться на базі Одеського національного технологічного університету за підтримки Міністерства освіти і науки України під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-Food Association у співробітництві з науковим журналом Central European Researchers Journal.

У конкурсі брали участь 225 робіт, у тому числі 45 робіт із зарубіжних університетів, із яких 16 були розроблені разом з українськими ЗВО, 27 робіт з ОНТУ та 10 із коледжів ОНТУ, і 143 роботи з інших українських закладів. Роботи надійшли з 27 закордонних університетів таких країн як США, Німеччина, Індія, Литва, Латвія, Румунія, Сербія, Польща, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Болгарія і Молдова.

До складу журі Конкурсу ввійшли 117 спеціалістів-науковців, із них 73 із 19 зарубіжних країн: США, Німеччина, Швейцарія, Ангола, Бенін, Італія, Китай, Туреччина, Пакистан, Литва, Латвія, Румунія, Польща, Казахстан, Азербайджан, Словаччина, Грузія, Болгарія, Молдова.

У номінації «Інформаційні технології, автоматизація та робототехніка» 1 місце з роботою «Використання web-технологій у проблемі цифровізації гуртожитку» вибороли здобувачі освіти, які навчаються за спеціальністю «Комп’ютерні науки» в Київському національному університеті технологій та дизайну Дар’я Ляховська та Діана Кочук (керівниця – доцент кафедри комп’ютерних наук Тетяна Астістова).

 

 

Робота «Використання web-технологій у проблемі цифровізації гуртожитку» присвячена диджиталізації гуртожитку на базі розробки двох модулів: модуль електронного поселення та модуль моніторингу показників повітря у приміщенні. Перший – модуль електронного поселення, може бути використаний у будь-якому університеті чи іншій організації, яка потребує автоматизації процесу поселення людей у гуртожитки та обліку поточного стану завантаженості гуртожитку в режимі реального часу. Використання такого програмного продукту сприятиме скороченню часових витрат персоналу, що займається організацією процесу поселення, а також зменшенню матеріальних витрат на поселення.

 

Студентка групи БІТск-20 Дар’я Ляховська, презентація Модуля електронного поселення в гуртожитки

 

Другий – модуль моніторингу показників повітря у приміщенні, дасть можливість відстежувати дані в кімнаті гуртожитку, надсилатиме сповіщення про зміни та дасть можливість оперативно реагувати на небезпечні ситуації у разі відхилень від стандарту та полегшить передбачення можливих аварій та їх усунень у реальному часі та на відстані.

 

 

Модуль моніторiнг показникiв повiтря в приміщенні розробляла студентка групи МгІT- 21 Дiана Кочук

 

20.04.2022