КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗАПОЧАТКУВАННЯ СПІВПРАЦІ МІЖ КООПЕРАТИВНИМ ДЕРЖАВНИМ УНІВЕРСИТЕТОМ БАДЕН-БЮРТЕМБЕРГА ШТУТГАРТ (DHBW STUTTGART) ТА КИЇВСЬКИМ НАЦІОНАЛЬНИМ УНІВЕРСИТЕТОМ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ

12 травня 2022 року відбулася перша зустріч між представниками Кооперативного державного університету Баден-Вюртемберга Штутгарт (Duale Hochschule Baden-Wuerttemberg Stuttgart, DHBW Stuttgart, Німеччина) та Київського національного університету технологій та дизайну.

Університет DHBW Stuttgart представляв професор Вольф Бургер, від КНУТД у зустрічі взяли участь директор Інституту інженерії та інформаційних технологій професор Ігор Панасюк, завідувач кафедри комп’ютерної інженерії та електромеханіки професор Борис Злотенко, професор Ірина Шведчикова.

Професор Вольф Бургер розповів про свій університет. Він зазначив, що Кооперативний державний університет Баден-Вюртемберга Штутгарт (Duale Hochschule Baden-Wuerttemberg Stuttgart, DHBW Stuttgart) – один із найбільших університетів у регіонах Штутгарта та Верхнього Неккара, у якому здійснюють підготовку фахівців за дуальною системою  освіти. Разом із кампусом у Хорбі це найбільший із дев’яти кампусів Кооперативного державного університету Баден-Вюртемберга (DHBW). Організаційна структура DHBW є унікальною в Німеччині, оскільки вона охоплює як центральний (штаб-квартира DHBW), так і місцевий рівень (розміщення та кампуси DHBW).

У співпраці з близько 2200 ретельно дібраними підприємствами та соціальними установами, корпоративними (або подвійними) партнерами DHBW Stuttgart, пропонують понад 60 національних та міжнародних програм бакалавра та магістра. Їх найважливішою особливістю є інтеграція теорії та практичного досвіду (дуальна система освіти): студенти регулярно проходять теоретичне навчання в університеті та практичне на підприємстві. Крім того, DHBW Stuttgart пропонує магістерські програми післядипломної підготовки з навчанням на робочому місці. Академічна теорія та навчання на робочому місці тісно скоординовані та враховують поточні розробки. Такий підхід дає змогу здобувачам освіти набути під час навчання професійного досвіду та соціальних навичок, необхідних у повсякденному трудовому житті.

Професор Ігор Панасюк розповів про КНУТД та Інститут інженерії та інформаційних технологій. Професор Борис Злотенко ознайомив німецьких колег з освітніми програмами і напрямами наукових досліджень кафедри комп’ютерної інженерії та електромеханіки. Професор Ірина Шведчикова надала пропозиції щодо спільних науково-дослідних проєктів.

У результаті зустрічі було погоджено такі напрями  співпраці як: співпраця за науково-дослідними програмами із промисловими партнерами, співпраця за дослідницькими програмами DHBW,  співпраця за програмами академічної мобільності.

Зустріч заклала міцний фундамент для подальшої співпраці.

16.05.2022