КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

РІЧНА АТЕСТАЦІЯ АСПІРАНТІВ НА ФАКУЛЬТЕТІ ДИЗАЙНУ

17 серпня 2022 року відбувся науковий семінар щодо річної атестації аспірантів Факультету дизайну КНУТД. Аспіранти 1–4 курсів спеціальності 022 Дизайн звітували за рік, представляли свої напрацювання і здобутки. Під час атестації відбулася наукова дискусія, ставили запитання як досвідчені професори, керівники аспірантів д. мист. Т. Ф. Кротова, д. т. н. Н. В. Остапенко, д. мист. Р. Д. Михайлова, д. філос. н. О. В. Колісник, д. арх. В. А. Абизов, так і аспіранти, які представили змістовні і цікаві доповіді.

Під час атестації аспірантів декан факультету дизайну д. т. н., проф. М. В. Колосніченко підкреслила важливість продовження наукової роботи в складний для нашої держави воєнний час, а гарант ОНП Дизайн третього освітнього рівня д. т. н., проф. К. Л. Пашкевич ознайомила аспірантів із вимогами до публікацій та умовами захисту дисертаційних робіт на здобуття наукового ступеня доктора філософії. За підсумками наукового семінару всі аспіранти були атестовані, деяким рекомендовано прискорити роботу.

Нині на факультеті дизайну в аспірантурі навчається 22 особи денної, вечірньої та заочної форм навчання, з-поміж яких є науково-педагогічні працівники, які працюють у КНУТД, інших університетах України, а також дизайнери-практики в галузі дизайну інтерʼєру та меблів, фешн-дизайну, промислового і графічного дизайну тощо.

 

Колектив Факультету дизайну всебічно підтримує своїх аспірантів, вважаючи, що це майбутнє дизайнерської науки і освіти, адже наукові розробки в галузі дизайну дають змогу зробити життя людини не лише естетичним, а й ергономічним і комфортним.

19.08.2022