КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЛЕКЦІЯ ВИКЛАДАЧIВ ШКОЛИ МОДИ ТА ТЕКСТИЛЮ БІРМІНГЕМСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ НА ФАКУЛЬТЕТІ ІНДУСТРІЇ МОДИ

У рамках міжнародної співпраці за ініціативою викладачів Школи моди та текстилю Університету Бірмінгем Сіті (Велика Британія) та кафедри професійної освіти в сфері технологій та дизайну КНУТД на Факультеті індустрії моди відбулася онлайн-лекція: «Стала мода майбутнього. Огляд сучасних сталих технологій та їх використання брендами».

У заході взяли участь 87 учасників, з-поміж яких були студенти та аспіранти спеціальностей 015.36 «Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості)», 182 «Технології легкої промисловості», а також викладачі. Організатором та модератором заходу від української сторони була професорка Тетяна Деркач. Лекцію підготували та провели Луїза Мартін та Наталі Мартін, які викладають курс «Основи моди та текстилю» у Birmingham City University (Бірмінгем, Велика Британія).

 

Луїза Мартін має досвід роботи дизайнером, стилістом, а також більш як 10-річний досвід викладацької роботи в галузі моди та текстилю. Будучи дизайнером, Луїза створила власний бізнес, розширює свої знання в креативному секторі, постійно вивчає нові техніки, технічні ноу-хау та вдосконалює навички роботи з клієнтами, щоб розробити продукти, готові до виходу на ринок.

Наталі Мартін працювала з такими брендами, як Joseph Turvey та Hades Knitwear як фріланс-дизайнер, помічник з виробництва та ілюстратор, а також працювала над показом для презентацій на Лондонському тижні моди Mens. Практична робота з невеликими брендами класу люкс дала їй змогу отримати цілісне уявлення про індустрію, маючи досвід у CAD, дизайні, ілюстрації моди, стилі та створенні модних показів.

Під час лекції було висвітлено сім ключових пунктів Зеленої стратегії для більш сталого виробництва та споживання моди, а також наявні нині у Великій Британії та світі основні системи сталої моди. Для сталої індустрії моди важливо не тільки зменшувати кількість відходів, а й уникати перевиробництва, працювати з місцевими громадами, підтримувати ремесла, працювати з природними матеріалами, що можуть у подальшому або біорозкладатись, або підлягати ресайклінгу.

Продемонстровані у процесі лекції сучасні технології і рішення провідних світових дизайнерів зацікавили студентів та можуть стати джерелом натхнення для створення власних колекцій майбутніх фахівців, розроблення студентських стартапів.

Факультет індустрії моди сподівається на подальше тривале співробітництво з Birmingham City University в реалізації спільних проєктів.

Щиро вдячні Луїзi Мартін та Наталі Мартін за цікаву та надихаючу лекцію! Щиро дякуємо усьому народу Великої Британії за постійну та потужну підтримку України у боротьбі з російською військовою агресією.

23.08.2022