КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Щорічно, 30 вересня, в Україні відзначають Всеукраїнський день бібліотек!

Вшанування бібліотек на національному рівні свідчить про глибоку повагу народу до своєї духовної спадщини, освіти, науки і культури, а також про визнання історичної ролі бібліотеки в житті суспільства.

Можна з впевненістю сказати, що сьогодні бібліотеки закладів вищої освіти перетворилися на потужні інформаційні центри, яким властиві комплексність, поєднання традиційних та інноваційних форм діяльності в обслуговуванні користувачів, індивідуальних та колективних методів роботи у вихованні молодого покоління.

На сьогодні науково-технічна бібліотека КНУТД є науково-інформаційним, просвітницьким центром Університету. Фонди бібліотеки налічують понад 1 млн 300 тис. документів. Бібліотека забезпечує науковий та навчально-виховний процеси Університету, та одним із основних пріоритетів діяльності має впровадження новітніх інформаційних технологій у практику роботи.

Зберігаючи функції книгозбірні, науково-технічна бібліотека КНУТД наполегливо прагне виконувати функції інформаційного центру Університету.

 

Дорогі працівники бібліотеки!

 

Щиросердечно вітаю вас з професійним святом – Всеукраїнським днем бібліотек!

Нехай ніякі перешкоди не завадять вам нести своє світло, озаряючи шлях пізнання для студентства та вчених!

У всі часи ви гідно виконуєте свою місію – зберігаєте знання та культурну спадщину для наступних поколінь.

Освіта і культура – це те, чого найбільш боїться загарбник, руйнуючи школи, університети, музеї, нищачи бібліотеки… Адже наша мова, слово, книга – є життєутворюючим скарбом, основою нашої ідентифікації.

Бажаю вам міцного здоров'я, творчих успіхів, постійного руху до вершин професійної досконалості, зберегти активну громадську позицію та вірність обраному фаху, високий рівень професіоналізму та ініціативність у нелегкій почесній справі.

Ваша робота сьогодні це внесок у спільну Перемогу, яку ми неодмінно здобудемо.

І після Перемоги у єдності та співпраці ми відбудуємо сильну й вільну Україну.

 

 

З повагою     

Іван ГРИЩЕНКО

ректор КНУТД,

професор, академік НАПН України.

 

  

30.09.2022