КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПІДСУМКИ ХI МІЖНАРОДНОЇ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ «ЕНЕРГОЕФЕКТИВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ»

27 жовтні 2022 року у Київському національному університеті технологій та дизайну відбулась ХI Міжнародна науково-практична конференція «Енергоефективний університет». Організатори конференції Міністерство освіти і науки України та Київський національний університет технологій та дизайну. Конференцію проведено за підтримки Міністерства розвитку громад та територій України, Міністерства енергетики України, Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, ВГО «Вища рада енергоаудиторів та енергоменеджерів України», Українського союзу промисловців і підприємців, ГО «Всеукраїнська екологічна ліга», Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

Цей захід уже водинадцяте збирає представників державної влади, закладів освіти, вітчизняних і міжнародних організацій та фондів, провідних фахівців, науковців, громадських об’єднань з метою обміну інформацією і досвідом з питань розроблення та реалізації інноваційних проєктів з енергозбереження.

Цьогорічна конференція відбулася в умовах російської агресії проти України і проводилась у змішаному форматі. До участі в конференції долучилося понад 60 учасників.

Конференцію відкрив директор Інституту інженерії та інформаційних технологій професор Ігор Панасюк. Ігор Васильович акцентував, що у конференції беруть участь представники 9 країн: Німеччини, Словаччини, Чехії, Австрії, Азербайджану, Ірландії, Данії, Словенії, Туреччини.

 

З вітальним словом виступила проректорка з наукової та інноваційної діяльності Київського національного університету технологій та дизайну, професор, доктор економічних наук Людмила Ганущак-Єфіменко. Вона наголосила що енергетика України перебуває у стані війни з 2014 року, а з 24-го лютого 2022 року з повномасштабним вторгненням на територію України, наша енергетика витримує чимало нових, ще більш загрозливих викликів. Сьогодні підтримати енергетичний фронт може кожен, як завдяки ощадливому споживанню, так і науковими дослідженнями і новими векторами в цій сфері. Пані Людмила побажала від імені ректора Івана Грищенка успішного проведення заходу.

 

З вітальним словом до учасників конференції звернулись: Олексій Кучеренко, народний депутат України, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг;

 

Дмитро Петрунін, генеральний директор Директорату енергоефективності Міністерства розвитку громад та територій України;

 

Мирослав Табахарнюк, віцепрезидент Українського союзу промисловців і підприємців;

 

Сергій Матюх, ректор Хмельницького національного університету;

 

Володимир Щелкунов, президент Українського національного комітету Міжнародної торгової палати (ICC Ukraine);

 

Сергій Денисюк, директор Навчально-наукового інституту енергозбереження та енергоменеджменту Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

 

На пленарному засіданні, яке відбулося також у змішаному форматі, виступили: Алі Салім-огли Керимов, начальник технічного відділу Управління експорту газу,  Gas export department of SOCAR (State Oil Company of Azerbaijan Republic); Володимир Бобровник, проректор з навчально-виробничих питань та розвитку Київського національного університету технологій та дизайну; Вольф Бургер, професор (Prof. Dipl.-Ing) Державного кооперативного університету Баден-Вюртенберга, Штутгарт, Німеччина (Duale Hochschule Baden-Württemberg, Baden-Wuerttemberg Cooperative  State University, Stuttgart); Олена Ткаченко, заступник генерального директора консалтингової компанії СІДКОН; Анатолій Козленко, директор навчально-наукової лабораторії «Центр енергоефективності» Київського національного університету технологій та дизайну; Вадим Литвин, голова правління громадської організації «Асоціація енергетичних аудиторів України»; Олександр Степаненко, директор товариства з обмеженою відповідальністю «СОЛВІН Україна»; Віктор Петренко, провідний інженер з енергоефективності ДП «ГЕРЦ Україна» австрійської фірми «HERZ Armaturen GmbH»; Катерина Кравченко, доцент, Університет Жиліна, Словацька республіка.

 

Відтак спілкування продовжилося на засіданні за тематичними платформами. Заслухали доповіді учасників конференції, а саме: Тараса Романця, доцента, керівника лабораторії відновлюваних джерел енергії Хмельницького національного університету; Валерія Дешка, професора кафедри теплової та альтернативної енергетики, Ірини Суходуб, доцента кафедри теплової та альтернативної енергетики, Олени Яценко, асистентки кафедри теплової та альтернативної енергетики, Олени Наумчук, аспірантки, Національного технічного університету України «Київський Політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»; Марини Шовкалюк, доцента кафедри електропостачання, Катерини Пахунової, магістра, Олени Шевченко, старшого викладача кафедри теплової та альтернативної енергетики Національного технічного університету України «Київський Політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»; Олега Лисака, наукового співробітника Інституту відновлюваної енергетики НАН України.

Під час конференції заступник генерального директора консалтингової компанії СІДКОН Олена Ткаченко подарувала університету книжки з теми захисту об’єктів критичної енергетичної інфраструктури.

У рамках ХІ Міжнародної науково-практичної конференції «Енергоефективний Університет» відбувся студентський конкурс плаката «Збережи ENERGY-2022».

На конкурс було представлено роботи студентів кафедри графічного дизайну Факультету дизайну КНУТД. Призові місця отримали роботи  виконані під керівництвом викладачів: О. Мазніченко, А. Осадчої, Д. Куровської, А. Куценко. Керівник конкурсу - доц. О. Мазніченко. Студентські роботи отримали схвальні відгуки від всіх учасників конференції.

У конференції взяли участь представники 19 установ та компаній України та  інших країн.

Загалом ХІ Міжнародна науково-практична конференція «Енергоефективний університет» відбулася на високому науковому, організаційному, практичному рівнях, була максимально інформативною і корисною, що неодноразово відзначали у виступах учасники та гості заходу.

Організаційний комітет щиро вдячний усім, хто взяв участь у конференції та сприяв її успішній і змістовній роботі.

 

Чекаємо на зустріч наступного року!

 

29.10.2022