КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ІV МІЖНАРОДНА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ «ПЕРСПЕКТИВНІ ПОЛІМЕРНІ МАТЕРІАЛИ І ТЕХНОЛОГІЇ»

11 жовтня 2022 року відбулась IV Міжнародна наукова конференція «Перспективні полімерні матеріали і технології» https://apmt.knutd.edu.ua/ згідно з наказом ректора КНУТД № 204 від 7 вересня 2022 року.

Організаторами конференції виступили Міністерство освіти і науки України, Київський національний університет технологій і дизайну,  Національний університет «Львівська політехніка», Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Каунаський технологічний університет (Литва); Люблінський технічний університет «Люблінська політехніка» (Польща); Технічний університет Кошице (Словаччина); Університет Святих Кирила і Мефодія в Скоп'є (Македонія); Школа матеріалознавства та інженерії Океанського університету КНР  (Китай), а також інші наукові установи та заклади освіти.

Захід відбувся у змішаному форматі у двох локаціях: КНУТД та НУ «Львівська політехніка». Дистанційна робота конференції  забезпечувалась на платформі ZOOM.

Модератором конференції виступила Вікторія Плаван, завідувач кафедри прикладної екології, технології полімерів і хімічних волокон, доктор технічних наук, професор, яка відкрила конференцію та, привітавши всіх з початком роботи, надала слово декану Факультету хімічних і біофармацевтичних технологій Ользі Баулі, кандидату хімічних наук, професору кафедри промислової фармації КНУТД.

Від імені ректора Київського національного університету технологій та дизайну Івана Грищенка, доктора економічних наук, професора, академіка Національної академії педагогічних наук України, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, до всіх учасників конференції було зачитано Вітальний лист. У якому зазначалося, що «…..провідні вчені Київського національного університету технологій та дизайну, факультету хімічних і біофармацевтичних технологій своїми науковими ідеями і практичними результатами суттєво збагачують потенціал вітчизняної науки і виробництва, докладають усі зусилля для процвітання і розвитку нашої держави. Важливо, що виклики війни не пригальмували нашу наукову діяльність».

З привітанням до учасників заходу від колективу Національного університету  «Львівська політехніка» звернувся Володимир Скорохода, доктор технічних наук, професор, директор Інституту хімії та хімічних технологій Національного університету «Львівська політехніка».

Конференція проводилась з метою популяризації наукових досягнень у галузі переробки полімерних і композиційних матеріалів та хімічних волокон, для обміну досвідом із представниками споріднених закладів вищої освіти, наукових установ, підприємств та ділової спільноти; обговорення проблем підготовки фахівців для легкої і хімічної промисловості України в умовах воєнного стану.

Тематика конференції

  • Інноваційні технології полімерних матеріалів і споріднених галузей.
  • Перспективні технології хімічних волокон і текстильних матеріалів.
  • Полімери у фармакології.
  • Біополімери і біотехнології.
  • Екологія і технології захисту. навколишнього середовища.

У заході взяли участь науковці  із 10 країн, зокрема України, Польщі, Словаччини, Литви, Латвії, Румунії, Македонії, Іспанії, Італії, Китаю.

Від України в конференції взяли участь науковці Київського національного університету технологій та дизайну, Національного університету «Львівська політехніка», Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. Сікорського», Державного хіміко-технологічного університету (Дніпро), Львівського національного медичного університету, Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»,   науково-дослідних інститутів Національної академії наук України та інших освітньо-наукових закладів.

  • У роботі наукового заходу взяли участь 150 осіб.
  • Було заслухано 15 усних доповідей, 43 стендові доповіді.

У конференції взяли участь викладачі, студенти і аспіранти  кафедр КНУТД, а саме:

  • прикладної екології, технології полімерів і хімічних волокон;
  • електрохімічної енергетики і хімії;
  • промислової фармації;
  • біотехнології, шкіри та хутра;
  • технологій моди.

За результатами роботи конференції підготовлено до друку монографію «Перспективні полімерні матеріали і технології: останні тенденції та актуальні пріоритети» [Advanced polymer materials and technologies:  recent trends and current priorities] під загальною редакцією д.т.н., професора Левицького В. Є., д.т.н.  професора Плаван В. П., д.т.н. професора Скороходи В. Й., д.т.н. Хоменка В. Г., загальним обсягом 11 друк. арк.

Учасники конференції

 

ІV Міжнародна науково-практична конференція «Перспективні полімерні матеріали і технології» пройшла на високому науковому, організаційному та практичному рівнях, була достатньо інформативною та корисною, що неодноразово відзначалось у виступах учасників та гостей конференції.

Учасники конференції подякували її організаторам за насичену динамічну програму, висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю між спорідненими університетами. Очікуємо, що наступна конференція відбудеться у мирній Україні!

01.11.2022