КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПІДСУМКИ VI МІЖНАРОДНОЇ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ «МЕХАТРОННІ СИСТЕМИ: ІННОВАЦІЇ ТА ІНЖИНІРИНГ» – «MSIE-2022»

24 листопада 2022 року в Київському національному університеті технологій та дизайну на базі факультету мехатроніки та комп’ютерних технологій відбулася шоста Міжнародна науково-практична конференція «Мехатронні системи: інновації та інжиніринг» – «MSIE –2022».

Мета конференції – вирішення актуальних питань і обмін досвідом у галузі мехатронних систем із представниками споріднених закладів вищої освіти, наукових установ та виробництв України і зарубіжжя, зокрема, Польщі, Угорщини, Литви, Туреччини, Швейцарії, Великої Британії, Єгипту, США.

Також у роботі конференції взяли участь провідні заклади вищої освіти з різних регіонів України, з-поміж яких: Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського», Хмельницький національний університет, Луцький національний університет, Національний університет «Запорізька політехніка», Державний університет «Одеська політехніка», Університет «Крок», Українська інженерно-педагогічна академія, Інститут кібернетики НАН України.

Тематика конференції охоплювала три наукові напрями:

1) інновації та інжиніринг мехатронних, електротехнічних та електромеханічних систем;

2) інженерія інтелектуальних та інформаційно-комунікаційних технологій і систем;

3) технічне регулювання України в контексті європейської інтеграції.

Робота конференції третій рік поспіль відбувалася у змішаному режимі з використанням платформи Zoom. За результатами роботи конференції видано збірник тез доповідей.

 

Від імені ректора Київського національного університету технологій та дизайну, доктора економічних наук, професора, академіка Національної академії педагогічних наук України, лавреата Державної премії України в галузі науки і техніки Івана ГРИЩЕНКА конференцію відкрила проректор з наукової та інноваційної діяльності КНУТД, професор, доктор економічних наук – Людмила ГАНУЩАК-ЄФІМЕНКО.

Людмила Михайлівна наголосила на важливості проведення щорічної конференції з таких актуальних для наукової спільноти питань як мехатроніка та інжиніринг, висловила вдячність зарубіжним колегам, які щорічно підтримують конференцію, побажала всім міцного здоров’я та плідної праці.

Модератор конференції – декан Факультету мехатроніки та комп’ютерних технологій, кандидат технічних наук, доцент Володимир ПАВЛЕНКО розпочав роботу конференції.

 

З вітальним словом до учасників та гостей конференції звернулися:

Оксана МОРГУЛЕЦЬ, проректор з науково-педагогічної діяльності (освітня діяльність) Київського національного університету технологій та дизайну доктор економічних наук, професор,  Україна

 

Володимир СТАЦЕНКОпроректор з цифрової транформації, Київського національного університету технологій та дизайну доктор технічних наук, професор,  Україна.

 

Олег СИНЮК, проректор з наукової роботи Хмельницького національного університету, доктор технічних наук, професор, Україна.

 

В’ячеслав ОСАДЧИЙ, доктор педагогічних наук, професор, декан факультету економіки та управління Київського університету ім. Бориса Грінченка, Україна.

 

Atul Bhaskar, Professor of Applied Mechanics, Faculty of Engineering, Southampton University, Great Britain.

 

Шахін Вагіф-огли Байрамов,  ректор Мінгячевірського державного університету, Азербайджан.

 

Учасники конференції заслухали та обговорили доповіді:

Катерини ОСАДЧОЇ, доктора технічних наук, професора, професора кафедри інформатик і кібернетики Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Богдана Хмельницького, Україна, візитового професора Університету м. Констанца, Німеччина: «Тренди цифрового дизайну в професійній підготовці фахівців з цифрових технологій».

 

Володимира БОБРОВНИКА, кандидата технічних наук, проректора з навчально-виробничих питань та розвитку Київського національного університету технологій та дизайну, Україна: «Про одночасну регресійну модель електроспоживання в закладах вищої освіти».

 

Олексія ВАСИЛЕНКА, аспіранта кафедри КТШВ Київського національного університету технологій та дизайну, Україна: «Генерування раціональної схеми розкрою рулонних матеріалів на деталі шкіргалантереї».

 

Назара БУНДИ, студента 3-го курсу гр. БА-1-20 Київського національного університету технологій та дизайну, Україна: «Розвиток ІТ індустрії в Україні».

 

VI Міжнародна науково-практична конференція «Мехатронні системи: інновації та інжиніринг» – «MSIE – 2022» пройшла на високому науково-організаційному рівні, була достатньо інформативною та корисною для широкого кола слухачів. Цьому сприяли змістовні доповіді та наукові дискусії, які будуть підґрунтям для розвитку нових інноваційних проєктів у галузі мехатроніки та інжинірингу.

Дякуємо всім учасникам конференції. Бажаємо творчого натхнення і чекаємо на нові зустрічі в 2023 році.

02.12.2022