КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПІДГОТОВКА ДОКТОРІВ ФІЛОСОФІЇ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ 161 «ХІМІЧНІ ТЕХНОЛОГІЇ ТА ІНЖЕНЕРІЯ» ТРИВАЄ!

30 листопада 2022 року в змішаному форматі відбулась робоча зустріч здобувачів вищої освіти третього освітньо-наукового рівня кількох років навчання за освітньо-науковою програмою «Хімічні технології та інженерія», спеціальність 161 «Хімічні технології та інженерія» та їх наукових керівників,   із гарантом освітньо-наукової програми доктором технічних наук, професором Юрієм Будашем. На зустрічі обговорили результати освітньо-наукової діяльності здобувачів за 2022 рік, питання забезпечення якості підготовки здобувачів, напрямки розвитку освітньо-наукової програми. Також були визначені основні завдання для здобувачів на наступний семестр навчального року.

Першою до учасників звернулася професор Вікторія Плаван, завідувач кафедри прикладної екології, технології полімерів і хімічних волокон КНУТД, яка представила розгорнуту доповідь щодо результатів наукової і науково-технічної діяльності кафедри за 2022 рік, окреслила нові виклики і можливості  здобувачів вищої освіти третього освітньо-наукового рівня під час навчання в період воєнного стану в Україні.

Цікавим був виступ Володимира Бессарабова, професора кафедри промислової фармації, доктора технічних наук, професора, гаранта освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії зі спеціальності 226 «Фармація, промислова фармація». В. Бессарабов поділився досвідом участі в акредитації освітньо-наукової програми, надав рекомендації щодо підвищення публікативної активності аспірантів і молодих учених. Окремо було закцентовано на необхідності дотримання засад доброчесності у сфері освіти, зокрема під час  підготовки дисертаційних робіт.

За результатами зустрічі ухвалено рішення щодо необхідності активізації наукових досліджень, систематизації і своєчасного опублікування одержаних результатів; активної участі в загально-університетських науково-освітніх заходах.

04.12.2022