КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

РОЗШИРЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ КНУТД У ГАЛУЗІ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ТА СПРИЯННЯ РЕАБІЛІТАЦІЇ ПОСТРАЖДАЛИХ У ЗВ’ЯЗКУ ІЗ РОСІЙСЬКОЮ АГРЕСІЄЮ

За ініціативи Івана Грищенка, ректора Київського національного університету технологій та дизайну, доктора економічних наук, професора, академіка НАПН України, 8 лютого 2023 року відбулася робоча нарада з Еліезером Фельдманом головою Ізраїльської медичної місії в Україні, директором  Інституту розвитку громадянського суспільства ім. Голди Меїр та Тетяною Грабан, заслуженою діячкою науки і техніки України, доктором медичних наук, професором, завідувачкою кафедри фундаментальної медицини ННЦ «Інститут біології та медицини» Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Вікторією Хоперією.

Ця зустріч проходила в рамках підготовки спільного проєкту, для участі у грантовій програмі EU4Health, ратифікованій 12 січня 2023 року Верховною Радою України. Основної метою проєктної пропозиції, ініційованою офісом міжнародної та проєктної діяльності КНУТД є консолідація зусиль для вирішення питань комплексного подолання наслідків російської воєнної агресії, які вплинули на стан здоров’я та навколишнє середовище, як одного із ключових чинників деструктивної дії на людину. 

 

Вражені досягненнями й можливостями нашого університету, представленими Іваном Михайловичем, гості запропонували розширити рамки та напрями взаємовигідної співпраці, орієнтованої на розв’язання нагальних кризових проблем для нашої країни. У світлі всеукраїнської ініціативи: «Непереможні, коли об’єднуємося»  ректор нашого університету схвально підтримав колег, які безпосередньо працюють з населенням України для поліпшення медичної допомоги та реалізації гуманітарних програм, спрямованих на покращення здоров’я нації, розвиток громадянського суспільства,  зважаючи на випробування до яких призвела агресія росії.

09.02.2023