КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЛЕКЦІЯ ТАТЬЯНИ СПАХІУ ДЛЯ ВИКЛАДАЧІВ І ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ КНУТД

Сучасні прогресивні технології відкривають для нас нові перспективи. Залучення науковців світового рівня до освітнього процесу допомагає надихнути та спрямувати фахівців у прогресивному руслі.

28 лютого 2023 року в КНУТД відбулася онлайн-лекція Татьяни Спахіу, професора Політехнічного університету Тірани (Албанія) для викладачів, студентів та аспірантів. Ішлося про можливості застосування 3D-друку, що стає все ширшим: так, текстильні матеріали з нанесеним 3D-малюнком тепер можуть стати реальною основою для створення оригінальних фантазійних виробів індустрії моди.

 

У лекції взяло участь понад 50 слухачів, з-поміж яких були представники трьох факультетів: мистецтв і моди (освітні програми «Індустрія моди», «Комп’ютерний дизайн в індустрії моди», «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості», «Конструювання та технології швейних виробів», «Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості)», «Декоративний дизайн»), дизайну (ОП «Дизайн одягу (взуття)»), хімічних та біофармацевтичних технологій (ОП «Хімічні технології та інженерія») та ін.

Лекція від Татьяни Спахіу розкрила численні важливі аспекти та перспективи застосування технології 3D-принтингу для виготовлення модного одягу та інших елементів костюма.

Татьяна Спахіу поділилася цінним досвідом 3D-моделювання та 3D-друку елементів костюма та дослідження впливу параметрів процесу на якість виробу. В основі всіх експериментів із застосування адитивних технологій лежать наукові дослідження, адже сучасна індустрія моди стає все більш наукомісткою.

Лекція була дуже інформативною та пізнавальною. Такий обмін досвідом корисний як для здобувачів освіти, так і для викладачів.

Висловлюємо величезну подяку Татьяні Спахіу та сподіваємося на подальше розширення співпраці із досвідченими закордонними колегами в різних напрямах розвитку індустрії моди та сучасних технологій.

 

03.03.2023