КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КРУГЛИЙ СТІЛ ЗІ СТЕЙКХОЛДЕРАМИ КАФЕДРИ ПРИКЛАДНОЇ ФІЗИКИ ТА ВИЩОЇ МАТЕМАТИКИ

9 лютого 2023 року в Київському національному університеті технологій та дизайну відбувся круглий стіл зі стейкхолдерами з числа академічної спільноти, роботодавців, здобувачів вищої освіти та випускників, метою проведення якого було обговорення освітньої програми «Нано- та мікротехнології в дизайні» для підготовки бакалаврів за спеціальністю 105 «Прикладна фізика та наноматеріали».

Від університету в заході взяли участь Оксана Лагода, завідувач кафедри прикладної фізики та вищої математики, кандидат фізико-математичних наук, доцент, Олександр Ковальчук, гарант освітньої програми, доктор фізико-математичних наук, професор , члени робочої групи із розроблення освітньої програми, науково-педагогічні працівники кафедри та студенти, що навчаються за цією освітньою програмою.

Модератором круглого столу була Ірина Олейнікова, яка є членом робочої групи із розроблення освітньої програми.

В обговоренні взяли участь стейкхолдери:

Андрій Константінов, директор приватного підприємства «БІ ПРО ІНЖИНІРІНГ»;

Сергій Хоперський, заступник голови Наглядової Ради ГО «Асоціація фахівців цивільного захисту», керівником наукових проєктів ТОВ ІК «Базальтові технології»;

Вадим Панченко, креатив-директор ТОВ «Дельта Дизайн»;

Андрій Чайковський, доктор фізико-математичних наук, доцент кафедри математичного аналізу механіко-математичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка;

Ольга Василик, доктор фізико-математичних наук, професор кафедри математичного аналізу та теорії ймовірностей фізико-математичного факультету Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»;

Демид Пекур, аспірант відділу оптоелектроніки Інституту фізики напівпровідників ім. В.Є. Лашкарьова НАН України;

Анна Дзікевич, магістр групи БДмг-22;

Анастасія Цвєркунова, студентка гр. БНТ-22;

Тарас Мороз, студент гр. БНТ-22;

Богдан Новосад, студент гр. БНТ-22.

Оксана Лагода звернулася зі вступним словом до учасників, наголосивши на гнучкості освітніх програм та відкритості до діалогу із «замовниками та споживачами» освітнього продукту – здобувачами та роботодавцями з метою підвищення якості освітніх послуг та зростання конкурентоспроможності майбутнього бакалавра на ринку праці.

Гарант Олександр Ковальчук висвітлив можливості проведення реальних наукових експериментів у науковій лабораторії кафедри, коротко описав зміст та тематику наукових досліджень, які здійснюються під його керівництвом.

Ірина Олейнікова, ознайомила учасників зі змінами в освітній програмі пов’язаними із заміною деяких дисциплін на нові та винесла їх на обговорення.

Фахівець-практик Сергій Хоперський зосередив увагу на вмінні здобувача вищої освіти готувати повноцінний робочий проєкт, який містить всі етапи розробки від ідеї до завершеного продукту із дотриманням усіх технічних вимог, на нерозривності теорії та практики, на технологічній відповідальності за «політ дизайнерської фантазії».

Анна Дзікевич, магістр, автор двох успішних стартапів, розроблених під керівництвом Ірини Олейнікової, наголосила на важливості для майбутніх фахівців із світлодизайну вивчення таких програм як «AutoCAD», «DIALux» і знання норм та стандартів.

Демид ПЕКУР сформулював запит на оволодіння програмами, які дають змогу аналітично, таблично, графічно описувати результати поставлених наукових експериментів, готувати наукові статті.

За результатами круглого столу було узгоджено низку пропозицій від стейкхолдерів щодо удосконалення освітньої програми, які будуть у подальшому враховані.  

Кафедра прикладної фізики та вищої математики в особі завідувача та гаранта освітньої програми, висловлює усім учасникам круглого столу, стратегічним партнерам в освітній діяльності, щиру вдячність за співпрацю, активну позицію та підтримку.

03.03.2023