КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Відкриті лекції від Інженерної компанії «Технополіс» для студентів кафедри механічної інженерії

Невід’ємною складовою виховання майбутнього інженера у закладі вищої освіти є практична підготовка. В свою чергу, практична підготовка пов’язана із застосуванням сучасного інформаційного комплексу, спеціалізованого програмного забезпечення. Саме тому, одним із завдань кафедри механічної інженерії є пошук надійних партнерів та стейкхолдерів, які можуть поділитися досвідом та інтелектуальним багажем із здобувачами освіти.

Таким важливим партнером кафедри механічної інженерії та Університету є Інженерна компанія «Технополіс», співпраця з якою є довготривалою та успішною. Саме ІК «Технополіс» є офіційним дистриб’ютором спеціалізованого програмного забезпечення TopSolid в Україні, що включає в себе комбіновані CAD/CAM системи для дизайну, проектування та обробки деталей машин. ІК «Технополіс» в рамках співпраці надає Університету в користування ліцензовані копії TopSolid для застосування у навчальному процесі, зокрема, кафедрою механічної інженерії при підготовці здобувачів освіти на ОП Прикладна механіка та ОП Машинобудування.

Чільним аспектом співпраці є регулярне проведення семінарів, лекцій та тренінгів спеціалістами ІК «Технополіс» для студентів та науково-педагогічних працівників Університету з метою розширення компетенцій та оволодінням навичками роботи з програмним комплексом TopSolid. Чергова відкрита лекція була проведена як частина практичної підготовки для студентів різних курсів та освітніх програм, зокрема, були присутні студенти груп БМБ-22, БПМ-22, БМБ-21, БПМ-19, БПМск-21. Проводив лекцію провідний інженер з САПР Інженерної компанії «Технополіс» Сергій Ставрук. Варто відзначити, що Сергій Володимирович задіяний у навчальному процесі кафедри механічної інженерії як визнаний експерт, а також є постійним керівником практики.

Взаємовигідна співпраця з стейкхолдерами та партнерами Університету, підтримання тісних зв’язків є важливим аспектом роботи сучасного закладу вищої освіти. Кафедра механічної інженерії факультету мехатроніки та комп’ютерних технологій плідно працює на цій ниві, насамперед, для підвищення якості освітнього процесу підготовки майбутніх інженерів.

07.03.2023