КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВИЇЗНЕ ЗАСІДАННЯ НАУКОВОГО ГУРТКА «ВИКОРИСТАННЯ СУЧАСНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В ІНТЕР’ЄРІ»

22 березня 2023 року в рамках роботи наукового гуртка «Використання сучасних технологій в інтер’єрі» (керівник доцент кафедри дизайну інтер’єру і меблів Тетяна Булгакова) був проведений науково-практичний семінар «Сучасні матеріали оздоблення інтер’єру преміум класу». Захід відбувся на базі майстерні декору «Фактура.UA», яка працює з фінішними декоративними покриттями для стін і стель на території України. Дана майстерня пропонує для оздоблення інтер’єру декоративні штукатурки, декоративні стінові панелі, арт-фрей (техніка сполучання трафаретів і декоративних штукатурок), декоративні фарби та цифрові фрески.

В ході науково-практичного семінару учасники наукового гуртка ознайомилися з декоративними характеристиками, експлуатаційними властивостями, різноманітними техніками використання і сполучання оздоблювальних матеріалів преміум класу, що пропонують сучасні виробництва. Учасниками гуртка були визначені особливості застосування певних технік та декоративних ефектів художніх покриттів на стіни, що виробляються кампанією «Armourcoat» (Великобританія, Лондон); досліджені технологічні та естетичні особливості фрескографії від кампанії «Dreamworlds» (Німеччина) та Fratelli Mareska (Італія), а також особливості техніки Арт-фрей у сполучанні трафаретів «Stencils» із декоративною штукатуркою.

Результати науково-практичного семінару можуть бути використані в подальших дослідженнях використання сучасних матеріалів оздоблення інтер’єрів різної типології; в учбовому проєктуванні студентів за освітньою програмою «Дизайн середовища»; на практиці дизайну інтер’єру, а також для підготовки наукових публікацій за даною темою.

 

27.03.2023