КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КНУТД ВІДЗНАЧИВ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТЕАТРУ

Щорічно Всесвітній день театру відзначається 27 березня. Запроваджене це свято було у 1961 році Міжнародним інститутом театру, відповідно до рішення на IX конгресі Міжнародного інституту театру при ЮНЕСКО, як надбання культури та вшанування всіх робітників театру від театральних режисерів, акторів і сценографів до білетерів. В Україні Всесвітній день театру не є державним святом, але це не заважає відзначати це свято оригінально та з гумором. Зазвичай всі театри готують театральні «капусники» як правило, для вузького кола «своїх». Капусник – це  жартівлива вистава, заснована на гуморі та сатирі.

27 березня о 14.00 в Київському національному університеті технологій та дизайну на Кафедрі сценічного мистецтва і культури, представники всіх творчих майстерень зібралися в Актовій залі де відбулося урочисте привітання театралів з професійним святом.

Амбітні першокурсники творчої майстерні заслуженого артиста України В’ячеслава Довженка та вже успішні представники старших курсів майстерні народного артиста Лева Сомова показали оригінальний капусник, який підготували самостійно, - розробивши сценарій, звуковий супровід, костюми, декорації, поставивши хореографічні та вокальні номери.

Майбутні актори влучно висвітлили кумедні ситуації пов’язані зі вступом в університет та з навчанням сценічному мистецтву.

Цікаво, анекдотично були розіграні імпровізаційні сценки з майстрами курсу, впізнавано для всіх були показані курйози, комічні випадки із студентського життя в гуртожитку.

Креативна, винахідлива творча робота студентів подарувала глядачам позитивні емоції та естетичну насолоду. В залі не вщухали бурні овації, схвальні вигуки, що зайвий раз підтверджує ґрунтовну фахову підготовку та високий рівень творчих майстерень які наразі виховують творчу молодь на Кафедрі сценічного мистецтва і культури в КНУТД.

Аплодували студентам: завідувач кафедри сценічного мистецтва і культури Анфіса Коленко, народний артист України Лев Сомов, заслужені артисти України Анатолій Тихомиров, В’ячеслав Довженко, Людмила Ардельян, Ольга Петровська. Завітав на свято також креативний продюсер, сценарист  та популярний актор Кирило Бін, відомий  головний герой серіалу «Коли ми вдома».

Театр – це можливість посміятися над недоліками своїми та інших, висловити свої емоції, хвилювання, можливість пережити втрати, бути почутим в колі друзів, глядачів. Театр був і залишається джерелом духовності та наснаги, оберегом національної культурної спадщини. Сьогодні, у ці важкі часи випробувань, театральні митці, колективи, тримають український культурний фронт та продовжують діяти, випускаючі нові драматичні вистави та художні фільми, вітаємо кожного, хто присвятив своє життя служінню прекрасному театральному мистецтву з професійним святом!

28.03.2023