КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Підсумки роботи Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених та студентів «Домінанти соціально-економічного розвитку України у нових реаліях»

30 березня 2023 року у Київському національному університеті технологій та дизайну відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених та студентів «Домінанти соціально-економічного розвитку України у нових реаліях». Модератором заходу виступила декан факультету управління та бізнес-дизайну, доктор економічних наук, професор Олександра Володимирівна Ольшанська, яка запросила до вітального слова з нагоди відкриття Конференції виступити  проректора з наукової та інноваційної діяльності Київського національного університету технологій та дизайну, доктора економічних наук, професора Людмилу Михайлівну Ганущак-Єфіменко.

У своєму виступі Людмила Михайлівна привітала учасників, гостей та організаторів Всеукраїнської конференції з початком її роботи від імені ректора Університету, академіка НАПН України Івана Михайловича Грищенка та побажала всім продуктивної роботи, підкресливши важливість тематики платформ конференції в умовах воєнного часу. Проректор акцентувала увагу на актуальності та своєчасності проведення молодіжних наукових форумів такого масштабу, закликала до цікавих та насичених доповідей та дискусій, побажала всім творчих успіхів та скорішої Перемоги над ворогом та миру на нашій землі.

Подякувавши проректору за привітання, модератор Олександра Ольшанська зауважила, що в роботі Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених та студентів «Домінанти соціально-економічного розвитку України у нових реаліях» взяли участь понад 150 студентів, аспірантів та викладачів закладів вищої освіти багатьох регіонів України, представників наукових та державних установ, бізнесу та громадських організацій.

З вітальним словом до учасників Круглого столу звернувся Іренеуш Жуховскі, доктор інженер, проректор з розвитку, промоції та фондів ЄС Міжнародної Академії Прикладних Наук в м. Ломжі (Республіка Польща).

У своїй промові він привітав учасників та гостей з початком роботи Конференції, підкреслив її важливість та актуальність. Пан Іренеуш зазначив, що Міжнародна Академія Прикладних Наук в м. Ломжі вже давно співпрацює з Київським національним університетом технологій та дизайну у багатьох напрямах, зокрема за Програмою Еразмус+ К1 – академічна мобільність студентів та викладачів, у підготовці студентів бакалаврату та магістратури за програмами подвійного диплому, у проектній та науковій діяльності.

Почесним гостем на Всеукраїнській науково-практичній конференції молодих учених та студентів була Тетяна Валеріївна Черпак, заступник начальника управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю - начальник відділу комунікації з громадськістю та міжнародного співробітництва Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). У своєму вітанні Тетяна Валеріївна зосередила увагу на важливості співпраці КМДА із закладами вищої освіти міста, зокрема підкреслила, що з Київським національним університетом технологій та дизайну такі зв’язки носять системний та продуктивний характер. Зокрема, це стосується проведення спільних заходів для молоді, таких, як зустрічі з відомими підприємцями, стейкхолдерами та роботодавцями, проходження практики студентами у різних департаментах міської адміністрації, ярмарках вакансій тощо. Крім того, особисто пані Тетяна Черпак співпрацює з кафедрою маркетингу та комунікаційного дизайну і якості стейкхолдера та запрошеного практика.

Привітав студентів та аспірантів  з початком роботи конференції відомий підприємець та бізнесмен, кофаундер, співзасновник та СЕО ТОВ «ТАКАВА», волонтер та громадський діяч Бекір Сулейманов. У своєму виступі він поділився власним досвідом створення та просування бізнес-ідеї, наголосив на важливості отримання професійних знань  в галузі економіки, підприємництва, маркетингу, менеджменту, фінансів та обліку, а також важливих компетентностей, необхідних для започаткування власної справи та побажав усім присутнім насичених наукових дискусій та цікавих доповідей. Слід зауважити, пан Бекір Сулейманов давно співпрацює з Університетом, зокрема з кафедрою підприємництва та бізнесу в якості стейкхолдера, а також  запрошеного експерта та члена журі конкурсу стартапів.

Василь Миколайович Дарков, голова правління ГО «Всеукраїнське об’єднання споживачів страхових послуг «Страховий захист», Об’єднання учасників фінансового ринку України, голова комітету з питань захисту прав та законних інтересів споживачів фінансових послуг, експерт Національного банку з питань захисту прав споживачів фінансових послуг привітав учасників та гостей конференції з початком роботи, зауважив, що такі заходи сприяють розвитку та поглибленню фахових знань та компетенцій молодих учених та студентів та побажав всім творчих успіхів. Варто зазначити, що пан Василь Дарков співпрацює з кафедрою фінансів та бізнес-консалтингу в якості стейкходера, а також партнера зі створення віртуальної навчально-наукової лабораторії з питань захисту прав споживачів фінансових послуг.

Щирі вітання учасникам та гостям конференції висловив Олексій Олегович Петрівський, керуючий відділенням «Аккордбанк», запрошений експерт Ukrainian Economic Outlook,  побажавши всім присутнім продуктивної співпраці, творчої наснаги та наукових здобутків. Пан Олексій Петрівський є випускником нашого Університету, аспірантом кафедри смарт-економіки. Також Олексій Олегович виступив на пленарному засіданні конференції з  науковою доповіддю на тему «Роль криптовалют та галузі фінтех в умовах воєнного стану в Україні», яка викликала великий інтерес у присутніх та жваву дискусію.

На своєчасності та актуальності тематики платформ конференції у своєму вітанні учасникам та гостям Конференції наголосила Ольга Олексіївна Лучна, директор ТОВ «Перший адміністратор пенсійного фонду», відома бізнесвумен та підприємець, яка співпрацює з  кафедрою смарт-економіки КНУТД в якості стейкхолдера та запрошеного до викладання роботодавця.

Під час роботи пленарного засідання Всеукраїнської науково-практичної

конференції молодих учених та студентів «Домінанти соціально-економічного розвитку України у нових реаліях» було заслухано доповіді аспірантів та студентів, які викликали жваву дискусію та зацікавленість учасників заходу. Зокрема було заслухано такі доповіді:

Ія Маляренко, аспірантка кафедри управління та смарт-інновацій

Сутність корпоративного well-being;

- Артур Когут, аспірант кафедри смарт-економіки

Нормативно-правова база смарт-спеціалізації регіонів, як інструмент

післявоєнного відновлення економіки України;

Ірина Романенко, магістрант кафедри підприємництва та бізнесу

Концептуальні напрями мотивації персоналу інноваційного підприємництва в умовах  військового стану на території України;

Аліна Черняй, студентка бакалаврату кафедри фінансів та бізнес-консалтингу

Ризики фінансового сектору країн;

Олександр Бабак, студент бакалаврату кафедри маркетингу та комунікаційного дизайну

Маркетинг сучасності: реалії та перспективи діджиталізації;

Сніжана Сингаївська, магістрант кафедри смарт-економіки

Трансформаційні аспекти національної економіки в глобалізованому світі;

Максим Студінський, студент бакалаврату кафедри фінансів та бізнес-консалтингу

Економічне відновлення країни у повоєнний період: зарубіжний досвід та можливості для України;

Дарина Ковтун, студентка бакалаврату кафедри  управління та смарт-інновацій

Особливості управління логістичними системами у туризмі;

- Ксенія Самойленко, студентка бакалаврату кафедри маркетингу та комунікаційного дизайну

Контент-маркетинг: сучасні реалії.

У цілому Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених та студентів «Домінанти соціально-економічного розвитку України у нових реаліях» пройшла на високому науково-практичному та організаційному рівні, була достатньо інформативною та корисною, що неодноразово відзначалось у виступах учасників та гостей конференції. За результатами її роботи буде видано збірник тез доповідей в електронному форматі.

Висловлюємо щиру вдячність колективу кафедри підприємництва та бізнесу за високий рівень підготовки, організації та проведення конференції!

Щиро дякуємо учасникам та гостям Конференції за цікаві доповіді, насичені та плідні дискусії! Рухаємо освітній та науковий фронт разом до Перемоги!

04.04.2023