КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

РОБОТА НАУКОВИХ ГУРТКІВ НА КАФЕДРІ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ В СФЕРІ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ

Незважаючи на складні умови воєнного стану, студентська наукова робота в Київському національному університеті технологій та дизайну триває.

Так, 23.03.2023 р. відбулося чергове засідання наукового гуртка «Українська мова у професійній комунікації» з теми «Поняття культури мови і мовлення». Мета – надання практичної допомоги студентам у підвищенні загального рівня мовленнєвої культури, зокрема вдосконалення комунікативних умінь і навичок мовців. Керівник гуртка – І.  Дзира, професор кафедри професійної освіти в сфері технологій та дизайну, кандидат філологічних наук, доктор історичних наук. У засіданні взяли участь здобувачі освіти груп БІМд–22, БКДІМ–22 і БМР–22, які на практиці опановували правила мовної етики та прийоми формування мовленнєвої культури. Гуртківці також ознайомилися із загальними вимогами до усного ділового спілкування й нормами усного ділового мовлення.

 

23.03.2023 р.  на засіданні наукового гуртка «Пізнай себе» з теми: «Навички ефективного спілкування» (науковий керівник – А.  Колодяжна, доцент кафедри професійної освіти в сфері технологій та дизайну, кандидат психологічних наук). Робота в науковому гуртку допоможе вихованцям розвивати себе як особистість, самовдосконалюватися, відкривати в собі нові якості та можливості, навчитися краще розуміти себе та оточуючих, вирішувати конфліктні ситуації, змінити себе на краще.

27.03.2023 р. на засіданні гуртка «Позитивна психологія» з теми: «Сила позитивного мислення» було розглянуто можливості надання практичної допомоги студентам у формуванні оптимізму та навичок позитивного мислення, що буде сприяти професійному самовизначенню молоді (керівник – Р. Кириченко, доцент кафедри професійної освіти в сфері технологій та дизайну, кандидат психологічних наук). Студенти групи БПС-22 ознайомилися з ментальними законами, синтетичним досвідом, технологією та практичними порадами щодо формування позитивного мислення.

30.03.2023 р. на засіданні наукового гуртка «Освіта для сталого розвитку»  (керівник – М.  Білянська, завідувач кафедри  професійної освіти в сфері технологій та дизайну, доктор педагогічних наук) студенти розглянули способи та можливості використання ідей освіти для сталого розвитку у професійній діяльності. У процесі роботи  студенти ознайомилися з особливостями та секретами успіху командної роботи, вчилися способам підвищення ефективності роботи за допомогою розвитку навичок раціонального планування, виконували ситуативні завдання й інтерактивні вправи,  зокрема «Вежа».

04.04.2023 р. на засіданні наукового гуртка «Педагогічний пошук» (керівник – О.  Внукова, доцент кафедри професійної освіти в сфері технологій та дизайну, кандидат педагогічних наук) з теми: «Професійна спрямованість здобувачів освіти» здобувачі освіти обговорили етапи становлення професійної кар’єри, особливості педагогічної діяльності та пройшли опитування щодо визначення професійний нахилів. Це сприяло утвердженню професійної спрямованості гуртківців щодо обраного фаху педагога професійної освіти.

10.04.2023