КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

НАВЧАЛЬНА ПРАКТИКА СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ХУДОЖНЬОГО ОЗДОБЛЕННЯ ОДЯГУ

Здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньої програми «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості» 1–3 курсів з 06 лютого до 04 березня 2023 року традиційно проходили навчальну практику, як обов’язкову освітню компоненту в майстернях на швейному обладнанні кафедри МХОО КНУТД, а також в навчально-науковій лабораторії швейних технологій в Індустрії моди (SOFTORG).

Метою навчальної практики здобувачів вищої освіти є поглиблення та закріплення теоретичних знань та практичних навичок, отриманих під час вивчення освітніх компонент програми, зокрема з художньо-графічної композиції, основ формоутворення одягу, конструювання швейних виробів тощо.

Під час виконання художньої частини навчальної практики студенти 1 курсу (гр. БШМК-22) наочно представили ескізи й технічні рисунки з використанням різноманітних графічних та художніх технік, аналізували зібраний матеріал для впровадження композиційних рішень костюма та поглиблення навичок самостійної практичної діяльності.

Також здобувачі освіти виконували різні види ручних стібків, машинних строчок і швів деталей одягу, удосконалюючи навички обробки виробів на універсальному та спеціальному швейному обладнанні.

Звітуючи про завершення практики, студенти в оформленні альбомів продемонструвати використання неординарних матеріалів та творчий індивідуальний задум у відображенні оригінальних інтерпретацій джерел натхнення.

Студенти 2 курсу (гр. БШМК-21) та 3 курсу (гр. БШМК-20) набули навичок розроблення конструкторсько-технологічної документації та виготовлення моделей поясного та плечового виробів, закріпили знання з термінології швейного виробництва, умовних і графічних зображень методів обробки вузлів виробів, вивчили технічні вимоги до швейних виробів різного призначення, оволоділи прийомами розкрою і пошиття швейного виробу.

Після закінчення терміну навчальної практики студенти подали звіти про її виконання.

11.04.2023