КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КРУГЛИЙ СТІЛ ЗІ СТЕЙКХОЛДЕРАМИ НА КАФЕДРІ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ В СФЕРІ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ

5 квітня 2023 р. на базі Київського вищого професійного училища швейного та перукарського мистецтва відбувся круглий стіл кафедри професійної освіти в сфері технологій та дизайну, у якому взяли участь здобувачі вищої освіти і роботодавці. Мета заходу – обговорення освітньо-професійних програм (ОПП) «Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості)»  першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти, освітньо-наукової програми (ОНП) «Професійна освіта» третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти.

У заході взяли участь гарант програми –– Тетяна Деркач, доктор педагогічних наук, професор та Марія Білянська, завідувачка кафедри професійної освіти в сфері технологій та дизайну, доктор педагогічних наук, доцент. А від роботодавців – Катерина Воробей, заступник директора, майстри виробничого навчання: Олена Скрипник, Наталія Рандюк, Світлана Дубровська, Тетяна Нікольнікова, Неля Баландіна та магістри: Ірина Романюк,  Марія Попова.

Тетяна Деркач підкреслила важливість громадського обговорення та участі стейкхолдерів у розробленні ОПП та ОНП з метою поліпшення їх змісту відповідно до вимог сучасного ринку праці.

Під час круглого столу було обговорено мету, особливості  ОПП та ОНП,  освітні компоненти, що сприяють формуванню загальних і фахових компетентностей та досягненню програмних результатів навчання.

Цікавість студентів-магістрантів викликало обговорення необхідності підсилення практичної підготовки здобувачів освіти.

За результатами  круглого столу було узгоджено низку пропозицій від стейкхолдерів щодо удосконалення  ОПП «Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості)» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти, ОНП «Професійна освіта» третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти, що стосуються переліку навчальних дисциплін та ухвалено відповідні рішення.

14.04.2023