КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗАСІДАННЯ РОБОЧИХ ГРУП ІЗ РОЗРОБКИ/ОНОВЛЕННЯ ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНИХ ПРОГРАМ ЗІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 242 ТУРИЗМ І РЕКРЕАЦІЯ

6 та 10 квітня 2023 року на кафедрі туризму та готельно-ресторанного бізнесу Київського національного університету технологій та дизайну відбулися засідання щодо обговорення зі стейкхолдерами з числа академічної спільноти, роботодавців, здобувачів вищої освіти та членами кафедри розроблених проектів освітньо-професійних програм «Туристичний бізнес» за спеціальністю 242 Туризм і рекреація першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти.

 

У заходах взяли участь гарант освітньо-професійної програми «Туристичний бізнес» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанного бізнесу, кандидат економічних наук, доцент Наталія БУНТОВА, гарант освітньо-професійної програми «Туристичний бізнес» другого (магістерського) рівня вищої освіти, професор кафедри туризму та готельно-ресторанного бізнесу, доктор географічних наук, професор Сергій ШЕВЧУК, члени робочих груп із розроблення освітньо-професійних програм, науково-педагогічні працівники та студенти кафедри.

 

В обговоренні у змішаному форматі взяли участь стейкхолдери від академічної спільноти: Олександр ТОПЧІЄВ, завідувач кафедри економічної та соціальної географії і туризму Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, доктор географічних наук, професор; Жанна БУЧКО, професор кафедри географії та менеджменту туризму Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, доктор географічних наук, доцент; Анатолій ДОЦЕНКО, професор кафедри туризму, документальних та міжкультурних комунікацій Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна», доктор географічних наук, професор.

 

До обговорення освітніх програм «Туристичний бізнес» за спеціальністю 242 Туризм і рекреація першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти долучилися стейкхолдери від роботодавців: Ірина УДОВИЧЕНКО, директор департаменту культури та туризму Полтавської обласної військової адміністрації; ЛЮДМИЛА Стаучан, засновниця туристичного оператора «Сант Валентин», президент Асоціації дитячого та молодіжного туризму України; В’ячеслав ГУРТ, директор готельно-ресторанного комплексу «Asteri»; Владислав БЕЛЬЧЕНКО, директор Royal Grand Hotel.

У ході діалогу було обговорено мету, унікальність, освітні компоненти, що сприяють формуванню загальних і фахових компетентностей, потрібних для підготовки майбутніх фахівців туристичної галузі. Акцент зроблено на використанні більш сучасних методів активізації здобувачів в умовах сучасних викликів та досягненню програмних результатів навчання освітньо-професійних програм «Туристичний бізнес» за спеціальністю 242 Туризм і рекреація першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти. Стейкхолдери-роботодавці висловили пропозиції щодо розширення перспектив співпраці.

Колектив кафедри висловлює щиру вдячність за змістовні робочі зустрічі та цінні пропозиції щодо удосконалення ОПП «Туристичний бізнес» за спеціальністю 242 Туризм і рекреація першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти.

14.04.2023