КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗУСТРІЧ РОБОТОДАВЦІВ ІЗ ЗДОБУВАЧАМИ ВИЩОЇ ОСВІТИ ОПП «МОДЕЛЮВАННЯ, КОНСТРУЮВАННЯ ТА ХУДОЖНЄ ОЗДОБЛЕННЯ ВИРОБІВ ЛЕГКОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ»

У рамках VIII Міжгалузевого ярмарку вакансій 06.04.2023 р. у Київському національному університеті технологій та дизайну відбулося секційне засідання на Факультеті мистецтв і моди, на якому взяли участь роботодавці, здобувачі першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти і викладачі кафедри моделювання та художнього оздоблення одягу (МХОО).

На заході виступили представники підприємств, організацій, а також професійних училищ з актуальними доповідями і презентаціями. Насичені й надзвичайно пізнавальні виступи, супроводжувались запитаннями студентів щодо майбутнього їхнього працевлаштування, співпраці з вітчизняними підприємствами, особливостями роботи у період воєнного стану. Під час обговорення доповідей учасники засідання особливу увагу приділили сучасним вимогам роботодавців на ринку праці.

Модератором на секційному засіданні Факультету мистецтв і моди виступила Наталія Остапенко, завідувачка кафедри МХОО КНУТД, доктор технічних наук, професор.

Із презентацією ТОВ «ТК-ХАБ» виступила Ольга Татарінова, директор з персоналу та розповіла про напрями діяльності підприємства, а також ознайомила з вимогами до претендентів на вакантні посади.

Вікторія Черченко, директор ТОВ «Олвітекстиль» розповіла про діяльність підприємства, потужності виробництва з виготовлення текстильних виробів спеціального призначення та акцентувала увагу на замовниках продукції фірми.

Співвласниці й співзасновниці швейного цеху «Це Vision» Оксана Хан і Дар’я Заскока, випускниці університету, розповіли про конструктивно-технологічні аспекти проєктування адаптивного одягу, поділилися досвідом заснування швейного цеху та труднощами, які виникають у підприємців-початківців.

 

Наталія Назаренко, співвласниця і співзасновниця ФОП «Назаренко», випускниця університету, розповіла про власний досвід роботи на виробництві, особливості виготовлення виробів асортименту різного призначення, зокрема для військовослужбовців, зазначила, що університет здійснює якісну фахову підготовку здобувачів вищої освіти.

Викладачі Київського вищого професійного училища швейного та перукарського мистецтва Марія Попова, Ірина Романюк і методист Київського вищого професійного училища технологій та дизайну одягу Валерія Фаріна, виступили з презентацією закладів та запросили до команди викладачів.

  

Усі роботодавці у доповідях наголосили на затребуваності випускників освітньої програми «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості» на ринку праці.

Загалом робота секції відбулася на високому науково-практичному та організаційному рівні, була достатньо інформативною та корисною. Це неодноразово зазначалося у виступах учасників, а також сприяла зміцненню тісних зв’язків і співпраці між бізнесом та освітою.

Висловлюємо щиру вдячність керівництву підприємств та організацій, які взяли участь у зустрічі в рамках VIII Міжгалузевого ярмарку вакансій.

18.04.2023