КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ІІ ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ІНТЕГРАЦІЯ НАУКИ І ОСВІТИ: РОЗВИТОК КУЛЬТУРНИХ І КРЕАТИВНИХ ІНДУСТРІЙ»

14 квітня 2023 року в Київському національному університеті технологій та дизайну відбулася ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Інтеграція науки і освіти: розвиток культурних і креативних індустрій», організатором якої стали факультет культурних і креативних індустрій та Інститут права та сучасних технологій.

Конференцію було проведено за ініціативи Київського національного університету технологій та дизайну під егідою Міністерства освіти і науки України. Співорганізатори конференції – Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв, Львівський національний університет ім. Івана Франка, Національний університет фізичного виховання і спорту України, Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка, Сумський державний педагогічний університет імені А. С. Макаренка, Чернігівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського, Sheffield Hallam University (Велика Британія).

Модератором заходу виступив Кулиняк Михайло Андрійовичкандидат мистецтвознавства, доцент, т.в.о. декана факультету культурних і креативних індустрій КНУТД.

У конференції взяли участь 117 осіб із закладів вищої освіти Києва, Дніпра, Львова, Миколаєва, Сум, Чернігова – це науковці, викладачі, аспіранти та здобувачі закладів вищої освіти України.

У рамках конференції працювали чотири платформи:

  1. Культурні та креативні індустрії: тенденції та перспективи розвитку в сучасному полікультурному середовищі. (Модератор – доктор філософських наук, доцент Ільїна А.А.)
  2. Інноваційні технології у фізичній культурі і спорті. (Модератор – доктор педагогічних наук, професор Дудорова Л.Ю.)
  3. Креативні практики в туризмі та індустрії гостинності. (Модератор – кандидат економічних наук, доцент Бунтова Н.В.)
  4. Мистецькі культурні практики. (Модератор – кандидат педагогічних наук, доцент  Коленко А.В.)

Відповідальний секретар конференції Черняк Д.С. – к.соц. наук, доцент кафедри філософії та культурології.

На пленарному засіданні з вітальним словом виступили шановні гості та організатори конференції:

Людмила Ганущак-Єфіменко – проректор з наукової та інноваційної діяльності Київського національного університету технологій та дизайну, доктор економічних наук, професор.

Михайло Кулиняк – т.в.о. декана факультету культурних і креативних індустрій Київського національного університету технологій та дизайну, кандидат мистецтвознавства, доцент

 

Тетяна Власюк – директор Інституту права та сучасних технологій Київського національного університету технологій та дизайну, кандидат економічних наук, доцент

 

Людмила Ардельян – заслужена артистка України, доцент кафедри сценічного мистецтва і культури Київського національного університету технологій та дизайну.

Також вітання учасникам конференції надійшли від Джеймса Річардсона – професор, директор із глобального розвитку та партнерства Університет Шеффілд Халлам (Sheffield Hallam University, Велика Британія).

 

Під час роботи пленарного засідання було заслухано доповіді:

Дичковського Степана Івановича, доктора культурології, доцента, директора Інституту практичної культурології та арт-менеджменту Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв.


Доповідь Дичковського С.І.

 

Скринник Зої Едуардівни, доктора філософських наук, професора (Львівський національний університет ім. Івана Франка)

Рибалки Петра Федоровича, доктора педагогічних наук, професора (Сумський державний педагогічний універститет імені А.С. Макаренка).

Горбула Тараса Олександровича, CEO рекламної агенції Superheroes.marketing, СЕО Блокчейн Асоціації України, Віцепрезидента Україно-Швейцарської Бізнес Асоціації


 

Мицика Сергія Васильовича, кандидата культурології, заслуженого працівника культури України, директора Миколаївського фахового коледжу культури і мистецтв Миколаївської обласної ради.

 

Горенко Лариси Іванівни, кандидата мистецтвознавства, професора кафедри сценічного мистецтва, завідувача Навчально-методичного відділу МЗВО «Київська Академія мистецтв»

Представлені доповіді викликали жваву дискусію та зацікавленість учасників заходу.

ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Інтеграція науки і освіти: розвиток культурних і креативних індустрій» пройшла на високому науково-практичному та організаційному рівні, була достатньо інформативною та корисною, що неодноразово відзначалось у виступах учасників та гостей конференції.

За результатами її роботи буде видано збірник тез доповідей в електронному форматі.

Висловлюємо щиру подяку організаторам та учасникам конференції за цікаві доповіді та плідні дискусії!  

Чекаємо на нові зустрічі!

19.04.2023