КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЛЕКЦІЯ ЛЕЛИ КІКНАВЕЛІДЗЕ ДЛЯ ВИКЛАДАЧІВ І ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ КНУТД

Сучасний світ моди вирізняється прогресивними технологіями, цифровізацією та састейнебл-трендами, але традиційні принципи художньої композиції костюму є актуальними і сьогодні. Залучення до освітнього процесу науковців світового рівня дає нам змогу збагачуватися оригінальною інформацією, щоб надихнути та спрямувати фахівців на новітні конкурентоспроможні розробки.

 

7 квітня 2023 року в КНУТД відбулася онлайн-лекція Лели Кікнавелідзе, професора кафедри дизайну та технології Кутаїського державного університету А. Церетелі (Грузія) з теми: «Костюмний ансамбль як складне художнє рішення».

 

Лела Кікнавелідзе – унікальна особистість, у якій поєдналися професійний науковець та талановитий художник. Завдяки Лелі Кікнавелідзе слухачі поринули в світ прекрасного, ознайомившись з новими знаннями про принципи та особливості створення ансамблю як художньо завершеного образу костюма.

 

У лекції взяло участь понад 60 слухачів, з-поміж яких були представники факультетів: мистецтв і моди (освітні програми «Індустрія моди», «Комп’ютерний дизайн в індустрії моди», «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості», «Конструювання та технології швейних виробів», «Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості)», «Декоративний дизайн»), дизайну (ОП «Дизайн одягу (взуття)») та ін.

Інформативну лекцію супроводжувала насичена естетичними образами презентація, основними елементами якої були неперевершені авторські ескізи Лели Кікнавелідзе.

 

Лекція була дуже змістовною та пізнавальною. Такий обмін досвідом корисний як для здобувачів освіти, так і для викладачів. Нова цінна інформація, отримана від професійних і талановитих колег, наповнює нас знаннями, надихає емоціями і мотивує до постійного руху вперед.

Щиро дякуємо Лелі Кікнавелідзе за цікаву та самобутню лекцію!

19.04.2023