КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ДЛЯ ФЕШН-ДИЗАЙНЕРІВ ЄУДЖЕНА РЯБЕНЬКОГО (МОЛДОВА)

18 квітня 2023 року кафедра мистецтва та дизайну костюма (МДК) організувала онлайн-лекцію з теми “CREATING A TREND BOOK IN FASHION DESIGN» Єуджена Рябенького (Eugene Reabenykiy), дизайнера одягу, викладача факультету образотворчого мистецтва та дизайну Державного педагогічного університету імені І. Крянгє ( Молдова). Модератором заходу виступила завідувачка кафедри МДК, Калина Пашкевич, доктор технічних наук, професор.

 

Пан Єуджен – дизайнер одягу з багаторічним досвідом розробки моделей і колекцій одягу, власник власного бренду, досвідчений викладач з фешн-дизайну – розповів про фешн-тренди, про прогнозування модних тенденцій, про методи створення тренд-буків, що є важливим чинником розробки перспективних колекцій одягу. На конкретних прикладах він детально розглянув методику роботи одного з найвпливовіших нині тренд-бюро Carlin International Groupe (Париж, Франція), а також інших агенцій: WGSN, Paris Style Bureau, Trend Bureau.

 

 

Фрагменти лекції

 

Лекцію прослухали більше 70 учасників: викладачі КНУТД, а також здобувачі освіти бакалаврського, магістерського рівнів та аспіранти Факультету дизайну (освітня програми «Дизайн одягу», «Дизайн (за видами)», «Дизайн»), Факультету мистецтв і моди (освітні програми «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості», «Конструювання та технології швейних виробів», «Індустрія моди», «Комп’ютерний дизайн в індустрії моди») та інші.

Здобувачі освіти отримали відповіді на свої запитання: «Які навички необхідні для роботи тренд-прогнозистом у фешн-індустрії? На чому ґрунтується аналіз модних тенденцій? Як сьогодні змінюється ставлення до одягу?».

Спікер підкреслив важливість отримання базової дизайнерської освіти для успішної реалізації в фешн-індустрії, необхідність отримання знань в галузі іміджмейкингу, стайлінгу, історії мистецтва, історії моди, соціології тощо.

Учасники онлайн-лекції

 

Щиро дякуємо Єуджену Рябенькому за змістовну, цікаву інформацію, обмін досвідом, упровадження передових технологій у підготовці фахівців для фешн-індустрії.

22.04.2023