КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗАСІДАННЯ НАУКОВИХ ГУРТКІВ КАФЕДРИ ПРИВАТНОГО ТА ПУБЛІЧНОГО ПРАВА

19 квітня 2023 року відбулося засідання наукового гуртка «Актуальні проблеми публічного права» (керівники наукового гуртка Оніщик Ю.В., Олійник А.Ю., Коваленко І.А.). Тема: «Освіта майбутнього та доступ до професії в юридичній сфері».

Модератором засідання виступила к.ю.н., доцент Інна Коваленко, яка звернула увагу на тому, що з метою більш поглибленого вивчення правничих дисциплін студентам необхідно бути креативними, більше долучатися до самостійної роботи з нормативними актами та літературою, мати творчий підхід до вирішення проблемних питань.

Протягом заходу відбулась жвава дискусія щодо формату вищої освіти майбутнього, в ході якої студенти-правники дійшли консенсусу, що навчання, насамперед, має характеризується такими якостями: підбором змісту навчання відповідно до поставленої мети, структуризацією змісту навчання, великою роллю самостійної роботи студентів і побудови ними власної освітньої траєкторії, замкненим циклом управління навчальним процесом на основі механізму зворотного зв’язку, ефективними формами педагогічного контролю досягнень студентів і диференціацією результатів навчання.

26 квітня 2023 року відбулося засідання наукового гуртка «Актуальні питання приватного права» (керівник наукового гуртка Коваль О.М.). Тема: «Договори передачі майнових прав на об'єкти інтелектуальної власності».

Учасники засідання у формі доповідей дослідили роль угод про передачу прав інтелектуальної власності. Було розглянуто найцікавіші кейси укладання угод щодо передачі прав та вплив угод про права інтелектуальної власності на інновації та передачу технологій у сучасному світі.

Особливу увагу учасники приділили питанням впливу глобалізації на угоди про передачу прав інтелектуальної власності та розглянули роль арбітражу у вирішенні спорів, пов’язаних з договорами передачі прав інтелектуальної власності.

У дискусійному форматі члени наукового гуртка обговорили вплив угод на цифрову економіку та онлайн-платформи. Найбільше уваги приділили впливу штучного інтелекту та машинного навчання на угоди про передачу прав інтелектуальної власності у контексті попередньої тематики наукового гуртка.

27 квітня 2023 року відбулося засідання наукового гуртка «Discussion» (керівник наукового гуртка Фастовець Н.В.). Тема: «Процеси державотворення сфери місцевого самоврядування України в умовах воєнного стану».

Члени гуртку презентували доповіді, в яких висвітлили тему нормотворчої діяльності  органів місцевого самоврядування, спрямованого на вирішення безпекових питань  і соціальних  викликів, які постали перед місцевими громадами з початком повномасштабної агресії з боку  російської федерації.

02.05.2023