КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗАСІДАННЯ НАУКОВОГО ГУРТКА «СУЧАСНІ ПІДХОДИ В ДИЗАЙНІ ІНТЕР’ЄРУ ОСВІТНІХ ПРОСТОРІВ»

25 квітня 2023 року в рамках роботи наукового гуртка «Сучасні підходи в дизайні інтер’єру освітніх просторів» (керівники: доценти кафедри дизайну інтер’єру і меблів Данило Косенко та Олександра Шмельова-Нестеренко) був проведений науковий семінар на тему «Дизайн середовища неформальної освіти, освіти дорослих».

Здобувачі вищої освіти бакалаврського рівня ознайомились з особливостями формування середовища закладів неформальної та громадської освіти. На заході було обговорено принципи адаптивного та багатосценарного підходів до проєктування закладів такого типу.

Керівники наукового гуртка акцентували увагу на особливостях гнучкого планування та предметно-просторового наповнення: мобільні інтер’єрні елементи, меблі та обладнання. Значна увага була приділена художньо-естетичним характеристикам просторів неформальної освіти, зокрема матеріалам, кольорам, фактурам та текстурам, а також вдалим композиційним рішенням.

В ході проведення семінару здобувачі освіти ознайомились з дипломним проєктом випускниці кафедри дизайну інтер’єру і меблів Тетяни Гаврильєвої, виконаним на тему «Особливості дизайну інтер’єру громадського лекторію на базі публічних міських просторів», яка захистилась на відмінно у грудні минулого року. У продемонстрованій роботі наочно показано використання вищенаведених принципів проєктування неформальних освітніх просторів.

04.05.2023