КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВИЇЗНЕ ЗАСІДАННЯ НАУКОВОГО ГУРТКА «НАУКОВІ РОЗРОБКИ У ПРОЄКТУВАННІ ТА ВИГОТОВЛЕННІ ВИРОБІВ ІНДУСТРІЇ МОДИ»

6 травня 2023 року в рамках роботи наукового гуртка «Наукові розробки у проєктуванні та виготовленні виробів індустрії моди» (керівники: доценти кафедри технології моди Вікторія Кернеш та Антоніна Бабич) проведено науково-практичний семінар «Традиційні та сучасні не типові матеріали для виробництва колекцій виробів індустрії моди».

Захід відбувся на базі підприємства «МОБІКЕЙС» у Києві, яке є провідним виробником широкого асортименту шкіргалантерейних виробів зі своїм фірмовим стилем.

Компанія «МОБІКЕЙС» розробляє та виготовляє різні вироби з-поміж яких є сумки повсякденні і дорожні, вироби дрібної галантереї (обкладинки, візитниці, ключниці, гаманці, затискачі для банкнот, чохли), футляри для мобільних телефонів, GPS-навігаторів, планшетів, ноутбуків та інших мобільних пристроїв, захисних пристроїв для телефонів із різноманітних матеріалів тощо.

Керівники гуртка А. Бабич та В. Кернеш (НПП кафедри технології моди) провели зустріч у зазначеному тематичному форматі, ознайомилися з асортиментом матеріалів та виробів компанії. Було акцентовано на важливості використання нормативної документації загалом і зокрема для формування асортименту дрібної шкіргалантереї.

Усі учасники зібрання ділилися думками щодо використання традиційних і сучасних не типових матеріалів для створення майбутньої колекції виробів з врахуванням трендів моди та важливості технології у розробці конструкцій виробів як класичних так і не стандартних форм. 

 

Гуртківці презентували наукові розробки, доповіді, презентації за темою роботи гуртка: «Використання новітніх технологій у розробленні конструктивного рішення шкіргалантерейних виробів».

Відбулися дискусії щодо винайдення і систематизації шляхів удосконалення асортиментної групи дрібної кишенькової шкіргалантереї залежно від призначення, технології виготовлення та особливостей використовуваних матеріалів.

 

Директор підприємства Ірина Янкова поділилася досвідом у розробці конструкцій і технологій шкіряних виробів. Наголошувалося на важливості якості виробів, використання креативних технологій, маркетингової політики та збуту продукції. Менеджери підприємства поділилися досвідом роботи у формуванні асортименту шкіргалантерейних виробів для мережі магазинів та роботи з замовниками. Озвучили проблеми, переваги та недоліки цього сегменту бізнесу. 

 

Зустріч відбулася у дружній атмосфері. Результати науково-практичного семінару роботи гуртка можуть бути використані в подальших дослідженнях щодо використання сучасних матеріалів для виготовлення виробів галантереї різної типології; в освітньому процесі для студентів, що навчаються за освітніми програмами «Індустрія моди» та «Комп’ютерний дизайн в індустрії моди»; на практиці під час розробки дизайну виробів, а також для підготовки наукових публікацій і творчих робіт за цією тематикою.

13.05.2023