КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Виїзний навчально-практичний тренінг на підприємстві «УІФК-АГРО» для студентів факультету управління та бізнес-дизайну

9 травня 2023 року студенти та викладачі кафедри смарт-економіки факультету управління та бізнес-дизайну взяли участь у виїзному навчально-практичному тренінгу на базі ТОВ «УІФК-АГРО» на тему: «Досягнення цілей сталого розвитку та впровадження принципів біоекономіки на підприємствах АПК України в умовах військового стану» від керівника підприємства пана Дітріха Трайса. Тренінг було організовано для здобувачів вищої освіти спеціальності 051 «Економіка», освітні програми «Смарт-економіка» та «Економіка міжнародного бізнесу» першого (бакалаврського) рівня освіти та освітньої програми «Корпоративна економіка та міжнародний бізнес»  другого (магістерського) рівня вищої освіти.  Візит до підприємства у с. Коржі Баришівського району студенти та викладачі здійснили за підтримки та сприяння ректора КНУТД, академіка Івана Михайловича Грищенка на комфортабельному університетському  автобусі.

  

Підприємство «УІФК-АГРО» є крупним виробником та платником податків в агропромисловому секторі, а також здійснює соціально відповідальну діяльність, бере активну участь у розробленні регіональної соціально-економічної політики у Баришівському районі Київської області.

Керівник підприємства Дітріх Трайс упроваджує на підприємстві ресурсозберігаючі та безвідходні технології на основі циркулярної економіки, здійснює благодійну діяльність, є засновником інклюзивної освіти для дітей району. У своїй лекції він детально проаналізував всі особливості сучасного функціонування підприємства, ознайомив студентів з інноваційними технологіями, що використовуються, визначив перспективи його подальшого розвитку.

10 років успішної праці на українському ринку сільського господарства, високі фінансові показники, міцна конкурента позиція, надійний партнер, найсучасніша сільськогосподарська техніка, завдяки чому відбувся швидкий прорив у діяльності підприємства, вдалі інвестиції в ефективне майбутнє ТОВ «УІФК-АГРО» – все це характеризує сучасний стан діяльності підприємства.

Під час обговорення лекції було задано багато питань від здобувачів вищої освіти щодо різних аспектів функціонування підприємства та аграрного сектору економіки в цілому, а також дискусії точились щодо перспектив упровадження технологій циркулярної економіки для досягнення Цілей сталого розвитку як в Україні, так і в світі в цілому.

 

Також у рамках візиту декан факультету управління та бізнес-дизайну, проф. Олександра Ольшанська презентувала історію та досягнення  Київського національного університету технологій та дизайну як провідного українського університету підприємницького типу, де сформовано наукові школи та дослідницькі напрями з багатьох  галузей знань та спеціальностей, акцентувавши увагу на запровадженні на факультеті інноваційних освітніх програм, таких, як «Біоекономіка» та «Смарт-економіка».    

 

Далі відбулась екскурсія господарством підприємства, під час якої головний інженер, начальник елеватору та начальник лабораторії змістовно та детально ознайомили із сучасними технологіями та інноваціями, які успішно впроваджує підприємство, зокрема зі смарт-системою розподілу добрив, цифровим обладнанням засіву та уходу за культивованими культурами. Студенти ознайомились з роботою елеватора та лабораторією, на якій здійснюється контроль якості зерна.

Студенти та викладачі кафедри смарт-економіки факультету управління та бізнес-дизайну висловлюють щиру вдячність за цікавий та насичений виїзний тренінг керівництву та колективу ТОВ «УІФК-АГРО», а також керівництву Київського національного університету технологій та дизайну за всебічну підтримку в його організації та проведенні.

15.05.2023