КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ТВОРЧА АКТИВНІСТЬ НА КАФЕДРІ ЦИФРОВОГО МИСТЕЦТВА

Розвиток творчих здібностей, вміння нестандартно мислити, практичні навички для  реалізації авторських ідей – важливий компонент становлення фахівця в галузі образотворчого мистецтва та дизайну.

На кафедрі цифрового мистецтва проведено низку творчих майстер-класів з метою надати студентам спеціальностей 023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація і 022 Дизайн широкий спектр креативних можливостей для персонального професійного розвитку.

Доцент кафедри ЦМ, канд. мист. Чембержі Даря Андріївна презентувала серію майстер-класів, які дозволили створити власний NFT на основі творів українських художників. Це була цікава і відповідальна робота, яка навчила учасників секретам створення унікальних та неповторних NFT. Студенти демонстрували свої вміння та креативність, використовуючи найсучасніші інструменти для розробки NFT. Таким чином, кожен з учасників зміг зробити перші кроки в галузі цифрового мистецтва.

 

 

Старший викладач кафедри цифрового мистецтва Пашукова Світлана Георгіївна провела  майстер-клас «Відтінки сірого: чорно-біла пастель». В процесі роботи м'яким матеріалом над натюрмортом студенти удосконалювали уміння та навички візуалізації форми предметів, світла та простору засобами градації тону. Розуміння тональності об’єктів натури і передача їх засобами зображення – важливий аспект в професійній роботі традиційного і цифрового художника, а також дизайнера.

 

 

16.05.2023