КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

РОБОТА СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ ГУРТКІВ НА КАФЕДРІ МЕХАНІЧНОЇ ІНЖЕНЕРІЇ

Студенти кафедри механічної інженерії під керівництвом досвідчених викладачів виконують науково-дослідні роботи, опановують навички інноваційної діяльності, розроблення нових пристроїв, інженерного аналізу та досліджень, комп’ютерного моделювання, роботи з технічною документації та стандартів, обґрунтування наукових висновків, опанування адитивних технологій, розвиток компетенцій та поглиблення знання будови та призначення роботехнічних пристроїв та маніпуляторів, сучасних технологій керування та доповненої реальності.

 

На черговому засіданні наукового гуртка «Індустріальний дизайн та інноваційні технології» (керівники доц. Володимир Дворжак та доц. Микола Рубанка) всі учасники зареєструвались на всесвітньо відомій міжнародній освітній онлайн-платформі Coursera. Для отримання безкоштовного доступу до курсів всім зацікавленим здобувачам вищої освіти попередньо було створено електронні адреси в домені КНУТД.

В рамках наукового гуртка здобувачам вищої освіти створені всі умови для додаткового джерела знань та розширення власних компетентностей, набуття соціальних навичок (soft skills). Студентам відповідно до пріоритетного напряму роботи було запропоновано обрати для вивчення один із курсів з сучасних методів комп’ютерного проєктування Autodesk Fusion 360. Варто зазначити, що при умові успішного проходження курсу та отриманні відповідного сертифікату, студент має право на визнання результатів неформальної освіти для зарахування у основних освітніх компонентах.

 

Також, на черговому засіданні наукового гуртка «Робототехніка» (керівники доц. Олександр Манойленко та доц. Юрій Ковальов) здобувачі освіти продовжили роботу над дослідженням робототехнічних пристроїв, програмованих контролерів, виконавчих органів машин.

Окрім опанування корисних навичок та особистого розвитку студенти гуртка «Роботехніка» з особливим натхненням працюють на проєктами, що будуть корисні нашим військовим, зокрема комп’ютерним модулюванням форми направляючого аеродинамічного елементу боєприпасу, який в подальшому буде виготовлений із застосуванням адитивних технологій (3d-друку) на базі кафедри механічної інженерії.

 

 

Основним завданням роботи гуртка є залучення здобувачів вищої освіти до наукової діяльності, розширення їх компетенцій в галузі робототехніки та сучасних технологій.

17.05.2023