КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗБОРИ КУРАТОРІВ АКАДЕМІЧНИХ ГРУП ФАКУЛЬТЕТУ ДИЗАЙНУ

16 травня 2023 року відбулися збори кураторів академічних груп Факультету дизайну в змішаному форматі. Організатором заходу виступила Оксана Пасько, декан факультету дизайну, кандидат педагогічних наук, доцент. Модератором заходу виступила Олена Герасименко, доктор філософії, доцент кафедри мистецтва та дизайну костюма.

У зібранні взяли участь заступники декана – Ольга Михайлюк, Аліна Шаура, завідувачі кафедр факультету дизайну Калина Пашкевич, Данило Косенко, Володимир Тименко, Наталія Кравченко та куратори академічних груп освітніх програм бакалаврського рівня «Дизайн одягу», «Дизайн середовища», «Графічний дизайн», «Мультимедійний дизайн», «Дизайн (за видами)».

Учасники розглянули чимало питань, зокрема: важливості регулярного відвідування кураторами гуртожитків з метою контролю умов проживання студентів; організації виховних бесід щодо дисципліни та успішності; проведення індивідуальної роботи зі студентами. У рамках зборів було проаналізовано звіти кураторів за 2022/2023 навчальний рік. Особливу увагу було приділено організації різноманітних заходів і проведенню виховних бесід, як національно-патріотичного змісту, так і стосовно академічної доброчесності та вирішенню конфліктних ситуацій тощо.

Також присутні акцентували на значенні художньо-естетичного виховання у формуванні національної ідентичності здобувачів вищої освіти, зокрема через відвідування виставок, музеїв та театрів, відкритих лекції, що організовують в університеті та за його межами; залучення студентів до волонтерської діяльності, до участі в благодійних акціях, у науковому, культурно-мистецькому та спортивному житті університету.

Дякуємо всім учасникам за активну участь у зборах!

18.05.2023