КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

СКЕТЧИНГ-СЕСІЯ В МУЗЕЇ МЕДУЗ

Студенти спеціальностей 023 «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» і 022 «Дизайн», за ініціативою Світлани Пашукової, старшого викладача кафедри цифрового мистецтва відвідали  унікальний Музей медуз.

 

Музей розміщується в самому центрі Києва. Тут можна дізнатися цікаві факти про загадкове життя найдавніших живих істот на Землі, їх життєвий цикл, вплив на діяльність та життя людини, скільки видів медуз мешкає на планеті, які з них смертельно отруйні, а яка медуза взагалі – єдина безсмертна істота на планеті. Екзотична колекція музею постійно змінюється та наразі налічує понад 20 видів медуз.

 

 

Здобувачі освіти мали можливість зробити замальовки. Кожен студент встиг намалювати велику кількість  власних начерків. Неймовірно, як звичайні графічні матеріали та кілька хвилин можуть перетворити динамічну, постійно рухливу фігуру у витвір мистецтва. То був виклик для студентів – вийти із статичної майстерні в особливі умови музею, де освітлення тільки за рахунок підсвічування акваріумів. Це було настільки захопливо, що всі забули про час та простір та відчули себе в іншому вимірі. Кожен провів кілька годин, створивши велику кількість начерків різних видів медуз, намагаючись зафіксувати їх прекрасну форму та текстуру.

 

 

Скетчинг розвиває у студентів креативність та вміння виражати свої ідеї візуально. Вони навчаються спостерігати деталі, аналізувати форми і пропорції, розуміти композицію та використовувати колір для створення настрою. Скетчинг також розвиває рухову координацію та допомагає розвинути вміння швидко передавати свої думки та ідеї на папері. У результаті, студенти, які займаються скетчингом, стають більш творчими, адаптивними та впевненими у своїх здібностях. Загалом, скетчинг є важливим інструментом для розвитку, який допомагає їм розкрити свій потенціал та розвинути професійні навички в обраній галузі.

 

 

19.05.2023